Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Crnogorski klasik sa velikim ulogom

Domaći tim nakon tri poraza i dalje ima šanse da se plasira u plej of. Neophodno je da savlada Podgoričane, a onda u direktnom duelu na parketu Igokee pobijedi tim iz Laktaša i osvoji četvrto mjesto

Crnogorski derbi sa velikim ulogom odigraće se danas u Baru, između Mornara i Budućnosti.

Domaći tim nakon tri poraza i dalje ima šanse da se plasira u plej of. Neophodno je da savlada Podgoričane, a onda u direktnom duelu na parketu Igokee pobijedi tim iz Laktaša i osvoji četvrto mjesto.

– Dolazi nam u goste ove godine najbolja ekipa u ABA ligi. To je jako dobro selektiran tim, sastavljen od najboljih crnogorskih igrača i dobro izabranih stranaca. Potvrda ovih mojih riječi je to što je Budućnost od prvog do posljednjeg kola bila na čelu tabele.Sami sebe smo doveli u ovu poziciju, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i dodao:

– Poslije poraza od Cedevita Olimpije bili smo izgubili gotovo sve šanse za plej-of. Ali, ne našom nego tuđom zaslugom, a to je najgori osjećaj za trenera, konkretno poslije pobjede Budućnosti nad Igokeom, došli smo opet u situaciju da u posljednja dva kola sa eventualno dvije pobjede uđemo u top četiri. Nadam se uzbudljivoj utakmici, a ko bude bolji neka mu je sa srećom.

Budućnost će u Baru završiti prvi dio takmičenja. Kako ne bi zavisila od rezultata Crvene zvezde, podgorička ekipa treba da pobijedi i matematički osigura prvo mjesto pred plej of.

– Mornar ima jedan od najboljih sastava u ligi, svakog mogu da pobijede. Očekuje nas teška utakmica. Ostao nam je još jedan korak do prvog mjesta na kraju regularnog dijela sezone i daćemo sve od sebe da taj korak napravimo, poručio je u najavi meča trener ”plavih” Dejan Milojević.

Mornar i Budućnosti igraće danas od 17 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve