Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost u Ljubljani želi da nastavi seriju

Da li ''plavi'' mogu da nastave seriju pokazaće i večerašnje teško iskušenje u Ljubljani, protiv Cedevita Olimpije (19 časova), u duelu dvije od vodećih ekipa proteklih godina u regionalnom takmičenju (gledajući rezultate Cedevite prije spajanja sa Olimpijom).

Košarkaši Budućnosti su u seriji od tri pobjede na dva fronta (Split, Igokea, Ulm), u pet ovosezonskih mečeva su poraženi samo u gostima od šampiona ABA lige Crvene zvezde, iako još uvijek nisu dostigli maksimalnu formu i uigranost.

Da li mogu da nastave seriju pokazaće i večerašnje teško iskušenje u Ljubljani, protiv Cedevita Olimpije (19 časova), u duelu dvije od vodećih ekipa proteklih godina u regionalnom takmičenju (gledajući rezultate Cedevite prije spajanja sa Olimpijom).

– Moja očekivanja za Cedevita Olimpiju su jednostavna, moramo igrati jako, fokusirati se na naš plan utakmice. Ako to ispoštujemo, moći ćemo da očekujemo pobjedu. Oni imaju dosta novih igrača, našeg bivšeg saigrača Edžima, Džejkoba Pulena, Markusa Kina, imaju dosta dobrih igrača koji su popunili roster oko prošlogodišnje ekipe. Zato moramo da se fokusiramo na naš plan utakmice, da odigramo jako i možemo stići do pobjede, rekao je centar ”plavih” Vili Rid.

U posljednja dva meča, i pored oscilacija, posebno u posljednjoj četvrtini meča u Evrokupu protiv Ulma, Podgoričani su pokazali napredak u igri u oba pravca.

– Nalazimo se u dobrom ritmu, mislim da smo odigrali odlično posljednja dva meča, došli do pobjeda, ali moramo popraviti određene stvari. Međutim, dobra je stvar što smo sve bolji, nikada nećemo biti zadovoljni kako smo odigrali i želimo da napredujemo svakog dana, dodaje Rid.

Iako je prošle sezone na momente izgledala kao ekipa koja bi mogla da osvoji ABA ligu, Cedevita Olimpija je na kraju, zbog nekoliko poraza na jedan posjed, ostala, čak, i bez plej-ofa.

Ove sezone je odlično počela sezonu, prvo je u slovenačkom derbiju ubjedljivo savladala Krku, pa su slavili u gostima protiv Borca iz Čačka, nakon čega su vezali dva poraza – iznenađujuće kod kuće protiv FMP-a, a onda je uslijedio i poraz u Beogradu od Crvene zvezde, u meču u kojem su gosti ispustili 16 poena prednosti.

Ipak, ekipa Jurice Golemca je uspjela u Evrokupu da upiše važnu pobjedu protiv Gran Kanarije, i to na gostovanju, i na talasu te pobjede dočekuje Budućnost, koja u Ljubljani, takođe, stiže nakon evropskog trijumfa.

– Poslije nekoliko dobrih utakmica, sigurno da očekujem da možemo da odigramo još jednu dobru utakmicu i da probamo da dobijemo u Ljubljani. Cedevita Olimpija je neugodan tim, imaju dobru ekipu, poražena je u dva meča zaredom u ABA ligi i tražiće neku reakciju, da se izvade na nama. Ali uradićemo sve da mi budemo pobjednici, rekao je krilni centar ”plavih” Marko Jagodić-Kuridža.

Zbog toga što prošle sezone nijesu izborili ni plasman u plej-of ABA lige, u Cedevita Olimpiji su odlučili da mijenjaju strance, dok je ostalo domaće jezgro košarkaša (Jaka Blažič, Edo Murić, Žiga Dimec, Luka Rupnik, Alen Hodžić…).

Iz Mornara je stigao bivši igrač Cedevite Džejkob Pulen, iz Igokee Džeki Karmajkl, iz redova Kaleva je došao plej Markus Kin, a iz Panatinaikosa Zek August. Najzad, u Ljubljanu se iz Podgorice preselio Kanađanin Melvin Edžim.

– To je moj čovjek, on je jedan od igrača koji uvijek daju 100 odsto na svakom meču, takvog saigrača želite da imate u ekipi. Cedevita je srećna što ga ima u ekipi, nedostaje nam i želimo mu sve najbolje, zaključio je Vili Rid komplimentima na račun svog prošlosezonskog saigrača iz Budućnosti.

Džikić: Imaju izvanredne strijelce

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić kazao je da je Cedevita Olimpija ekipa sa najvišim ambicijama.

– Igraju agresivno u tranziciji, i sa puno “pik end rol” igre. Imaju izvanredne strijelce u Kinu, Blažiću i Pulenu. Bitno je da se iskontroliše ritam utakmice i skok u odbrani, rekao je kratko Džikić.

Golemac: Budućnost igra jaku i fizičku košarku

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije, kazao je da za pobjedu protiv Budućnosti njegov tim mora da radi svih 40 minuta.

– Budućnost je veoma dobra i visoka ekipa koja igra jaku i fizičku košarku, a igrači imaju iskustvo igranja u Evroligi i Evrokupu. Trener podgoričke ekipe je jedan od taktički najpotkovanijih stratega na ovim prostorima. Definitivno ćemo morati da odigramo koncentrisano, fizički jako i pametno cio meč. Učinićemo sve da pobjeda ostane u Stožicama, rekao je Golemac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve