Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost se sprema za plej of i pomaže Mornaru

Košarkaši Budućnosi večeras (19h) gostuju Cedevita Olimpiji u meču koji za njih nema nikakav rezultatski značaj. U lučkom gradu će navijati za najvećeg rivala koji bi u slučaju pobjedu praktično izbacio “zmajčeke iz trke i Mornar bi ponovo imao sve u svojim rukama i pobjedom protiv Mege u posljednjem kolu zauzeli bi četvrto mjesto

Mornar je nekako pregrmio Krku u subotu, a večeras će sa posebnom pažnjom posmatrati jedan od derbija 21. runde ABA lige koji će se igrati pred praznim Stožicama zbog virusa korona.

Foto: Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosi večeras (19h) gostuju Cedevita Olimpiji u meču koji za njih nema nikakav rezultatski značaj. Pobjedom u prošlom kolu upravo protiv Barana “plavi su osigurali prednost domaćeg terena u plej-ofu, pa će ovaj i duel sa FMP-om na zatvaranju ligaškog dijela biti priprema za doigravanje.

U lučkom gradu će navijati za najvećeg rivala koji bi u slučaju pobjedu praktično izbacio “zmajčeke iz trke i Mornar bi ponovo imao sve u svojim rukama i pobjedom protiv Mege u posljednjem kolu zauzeli bi četvrto mjesto.

Izabranici Petra Mijovića su u prijestonicu Slovenije otputovali sa jasnim ciljem odigrati još jedan ozbiljan meč, kako bi nastavili dobru seriju i igara i rezultata.

“Značajan meč iz mnogo razloga. Pobjedom u prošlom kolu smo ostali na drugoj poziciji, a postoje neke teoretske šanse da budemo prvi, ali one nijesu velike. Ova dva meča do kraja će nam poslužiti kao priprema za plej-of. U ovoj nedjelji smo značajno podigli intenzitet rada i treninga kako bi maksimalno spremni dočekali doigravanje, rekao je Mijović u najavi meča.

U najgorem momentu sezone Cedevita Olimpija je bez izuzetno važnog igrača u rotaciji Marka Simonovića koji je potpisao za Unikahu. Da stvar bude u prošlom kolu ekipa Jurice Golemca doživjela je debakl od Crvene zvezde.

“Bez obzira na promjene, riječ je o kvalitetnoj ekipi koja je pravljena za najviši plasman. Serijom poraza su doveli u pitanje učešće u plej-of”, dodao je Mijović.

Ovaj meč za slovenačku ekipu je biti ili ne biti. Zna to dobro mladi stručnjak.

“Vjerujem da će da nas dočeka ekipa koja je ekstra motivisana i kojoj je ovo zadnji voz da ostane u trci za plej-of, a ima izuzetan kvalitet. Prevashodno na spoljnim pozicijama, gdje su Mekintajer, Krušlin, Blažić, uz iskustvo na poziciji pet sa Cirbesom i Stipanovićem, dok Hopkins u posljednje vrijeme igra jako dobro. Biće jako zahtjevan meč”, nema dilemu Mijović koji je na kraju poručio.

“Ući ćemo u meč kao i u svaki drugi, sa željom da pobijedimo i nastavimo dobru seriju. Pokušaćemo da podignemo igrače koji nijesu u optimalnoj formi i dođemo u situaciju da nam budu od maksimalne pomoći za plej-of”, zaključio je Mijović.

Jedan od igrača koji igra sve bolje i polako diže formu za plejof je Hasan Martin. Očekuje se da američki centar večeras ima skraćenu minutažu, kako bi šansu dobili Martinš Mejers i Zoran Nikolić.

“Cedevita Olimpija se bori za plej-of i boriće se. Iako smo obezbijedili drugo mjesto želimo da odigramo najbolje što možemo kako bi došli do pobjede”, poentirao je Hasan Martin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve