Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost preslišala Megu u Beogradu

Meč je praktično prelomljen u drugoj četvrtini koju je Budućnost dobila 21:4 za plus 21 na poluvremenu. Na kraju treće bilo je ogromnih 31 koš razlike za Podgoričane, posljednjih deset minuta bila je čista formalnost

Košarkaši Budućnosti Voli upisali su četvrtu pobjedu u ABA ligi čime su preuzeli lidersko mjesto na tabeli regionalnog takmičenja. “Plavi” su u petom kolu u Beogradu odigrali sjajan meč protiv Mege slavivši ubjedljivo 94:57.

Ivanović, Foto: Mega/Ivica Veselinov

Meč je praktično prelomljen u drugoj četvrtini koju je Budućnost dobila 21:4 za plus 21 na poluvremenu. Na kraju treće bilo je ogromnih 31 koš razlike za Podgoričane, posljednjih deset minuta bila je čista formalnost.

Svi igrači su dali doprinos, najefikasniji bio je Šehović sa 12 poena, četiri trojke, Bamfort je ubacio 11, po 10 Ivanović i Ilić, po devet Majers, Kobs i Danilo Nikolić, po šest Starovlah, Martin i Popović, Božić je dodao četiri, a Zoran Nikolić dva. Budućnost je postigla 13 trojki iz 30 pokušaja, imala je 12 ukradenih lopti naspram četiri rivala.

Kod domaćina istakao se Simonović sa 15 poena. Mega je bila bolja u skokovima 34-28.

Budućnost se sada okreće Evrokupu gde još uvijek traži prvu pobjedu, a naredni rival šestog novembra biće španska Unikaha. Nakon toga stiže Cibona u ABA ligi u subotu, a u novembru “plavi” će igrati još sa Trentom, Igokeom, Gdinjom i Mornarom u gostima, te sa Partizanom kod kuće 24. novembra.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve