Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost ostvarila cilj u Beogradu

U meču koji je išao u jednom smjeru, Podgoričani su  slavili protiv Mege Bemaksa u Beogradu 70:77.

Košarkaši Budućnosti Volija su ispunili očekivanja u predposljednjem kolu ABA lige.

Foto: Twitter

U meču koji je išao u jednom smjeru, Podgoričani su  slavili protiv Mege u Beogradu 70:77.

Izabranici Jasmina Repeše su bili pod imperativom pobjede, što su i ostvarili kako bi zadržali teoretske šanse za drugo mjesto, pred plej-of u kojem je Crvena Zvezda ubjedljivo prva s 41. bodom.

U posljednjem kolu Cedevita treba da u Zagrebu izgubi od Mornara i Budućnost savlada Cibonu da bi se Podgoričani našli na drugom mjestu pred plej-of.

U prvoj dionici igralo se čvrsto i pri rezultatu 11:11, Podgoričani su dali gas i serijom od 6:0 završili četvrtinu 11:17.

U nastaku meča izabranici Dejana Milojevića su podigli ritam i u jednom momentu serijom 8:2 poravnali rezultat na 19:19, ali plavi se brzo konsolidovaše i polaganjem Suada Šehovića i trojkom Bitadžea vraćaju kontrolu u svoje ruke.

Minut ipo prije kraja četvrtine Budućnost stvara plus deset, ali plavo-crveni to ublažavaju preko Branislava Ratkovca i nakon prvog poluvremena rezultat je bio 29:36.

I u nastavku meča su Podgoričani držali sve konce u svojim rukama i u trećem sektoru su imali plus 11 (44:55).

U posljednjem sektoru Repešini izabranici su se malo opustili što su Milojevićevi puleni iskoristili, ali to nije bilo dovoljno i Budućnost je slavila s konačnih 70:77.

https://twitter.com/ABA_League/status/1105177757808582658

Najbolji u pobjeničkom sastavu bio je Goga Bitadže sa osvojenih 22 poena uz osam skokova, a dvocifren učinak imali su Kol Noris i Edvin Džekson sa po 12 poena, kao i Edvin Klark s deset poena uz osam skokova.

Kod domaćina Edin Atić je postigao 15 poena, a dvocifren učinak imao je i Zoran Nikolić s 14 i Nikola Mišković s deset poena.

U posljednjem kolu koji se igra u nedjelju 17. marta Budućnost Voli će u “Morači” ugostiti Cibonu sa početkom u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve