Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost nakon dva produžetka slomila Mornar

Vrlo uzbudljiv duel u SC Topolica, poslije 50 minuta borbe, pripao je Podgoričanima koji su nastavili seriju pobjeda i zadržali čelnu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja

Košarkaši Budućnosti Voli savladali su poslije dva produžetka ekipu Mornara rezultatom 95:92 u derbiju 9. kola ABA lige.

Bjelica, Foto: KK Mornar

Vrlo uzbudljiv duel u SC Topolica, poslije 50 minuta borbe, pripao je Podgoričanima koji su nastavili seriju pobjeda i zadržali čelnu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja.

Plavi su na nešto više manje od tri minuta do kraja meča imali +11, međutim domaćin pravi seriju od 9:0 i utakmicu uvodi u neizvjesnu završnicu. Trojku je najprije promašio Danilo Nikolić, pa Nidam, da bi Vraneš ukrao loptu Kobsu, nakon čega je strateg Mornara zatražio tajm-aut na 14 sekundi do kraja. Pulen je promašio trojku ali je loptu uhvatio Markota i pogodio za produžetak.

Dodatnih pet minuta trojkom otvara Ivanović, a na dva ipo minuta do kraja Mornar pravi preokret za vođstvo od 82:81. Bamfort pogađa trojku za +2 Budućnosti, no domaćin dolazi do novog vođstva.

Kobs donosi novi preokret, a na 30 sekundi do kraja Ivanović pogađa jedno slobodno za 87:85. Za razliku od njega Nidam je bio precizan oba puta sa slobodnih za izjednačenje, Budućnost nije iskoristila posljednji napad, pa se igrao drugi produžetak. Mornar je na sredini tog perioda igra vodio 92:89, a Kobs je na 27 sekundi ponovo dove Budućnost u vođstvo, 93:92. Pobjedu je ovjerio Bamfort, a trojku za novi produžetak promašio je Pulen.

https://twitter.com/ABA_League/status/1200865835277049857

Kobs je za “plave” upisao 19 poena, Martin 15 (deset skokova), Ivanović 13, Zoran Nikolić deset (deset skokova). Kod domaćina 21 poen Pulena, 19 Nidama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve