Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost bez Rida nakon drame savladala Cedevitu Olimpiju u Ljubljani

Nakon što je Crvena zvezda slavila u Baru, Budućnost je porazila Cedevita Olimpiju u Ljubljani 84:79 i izjednačila se sa aktuelnim šampionom i njegovom filijalom, FMP-om, na 2. mjestu sa skorom 4:1, iza perfektnog Partizana

U drugom derbiju dana u Admiralbet ABA ligi druga pobjeda gostiju, ovog puta u korist crnogorskih klubova.

Nakon što je Crvena zvezda slavila u Baru, Budućnost je porazila Cedevita Olimpiju u Ljubljani 84:79 i izjednačila se sa aktuelnim šampionom i njegovom filijalom, FMP-om, na 2. mjestu sa skorom 4:1, iza perfektnog Partizana.

Veoma uzbudljiv meč riješili su momci koji su i plaćeni za to – Denis Džerom Sili i Džastin Kobs.

Bek sa evroligaškim iskustvom je 59,8 sekundi prije kraja pogodio trojku i dodatno bacanje za 79:76, a onda je Amerikanac sa crnogorskim pasošem, nakon promašaja Melvina Edžima, baš preko prošlogodišnjeg saigrača pogodio flouter na 22,3 sekunde do kraja za 81:76.

Budućnost je u finišu malo zakomplikovala stvar, jer je Sili izgubio loptu i omogućio Jaki Blažiču da trojkom iz drugog pokušaja smanji na 81:79.

Srećom, Vladimir Micov je pogodio prvo bacanje, a onda je Zek Ogast u pokušaju da izbaci loptu pogodio svopj koš i postavio konačni rezultat.

Pobjeda na gostovanju jednom od najvećih rivala još više dobija na važnosti kada se zna da u timu nije bio Vili Rid. Startni centar je dobio dozvolu kluba da ode u SAD, jer je četvrti put postao otac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve