Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost nadmudrila Megu i vratila se na vrh

Plavi su se vratili uspjesima nakon eliminacije od Monaka u četvrtfinalu Evrokupa i pokazali da žele po poziciju pred plej of u regionalnom takmičenju

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Megu 92:79 u 24. kolu ABA lige.

”Plavi” su se vratili uspjesima nakon eliminacije od Monaka u četvrtfinalu Evrokupa i pokazali da žele po poziciju pred plej of u regionalnom takmičenju.

Nisu izabranici Dejana Milojevića dobro počeli današnji meč, razigrali su se sa druge strane Petrušev i Jović, pa je Mega imala 11 poena prednosti u prvoj četvrtini.

Uslijedile su dvije trojke kapitena Budućnosti Suada Šehovića, nakon kojih su Podgoričani prepolovili zaostatak, a mlada ekipa iz Beograda zadržala je prednost do kraja prvog perioda, 27:22.

Pojačala je Budućnost odbranu u drugoj četvrtini, primila prihvatljivih 16 poena, ubacila 25 i sa plus četiri, 47:43 otišla na odmor.

Nakon pauze, ekipa Dejana Milojevića potpuno je preuzela kontrolu utakmice i u završnici treće četvrtine Podgoričani su prvi put imali dvocifrenu prednost 63:52.

Uspjela je Mega još jednom da smanji na minus pet, ali kada je sredinom posljednje četvrtine naš tim došao do plus 15, bilo je jasno da će bodovi ostati u Podgorici.

Četvorica igrača Budućnosti Voli imali su dvocifren poenterski učinak.

Nikola Ivanović ubacio je 20 poena, uz šest asistencija, tri skoka i dvije ukradene lopte za indeks korisnosti 31.

Melvin Edžim upisao je 15 koševa i uhvatio šest lopti, Džastin Kobs postigao je 14, a Petar Popović 13 poena.

Kod gostiju ubjedljivo najbolji Filip Petrušev sa 28 poena i 10 skokova, Jović je upisao 15, a Matković 13.

Naš reprezentativac Marko Simonović nije bio na visokom nivou i upisao je za njega skromnih četiri poena, uz devet skokova.

Nakon ove pobjede, Budućnost je na vrhu sa 18 pobjeda i samo tri poraza.

Budućnostu četvrtak dočekuje Cedevita Olimpiju, potom u nedjelju gostuje Krki, dok će 14. aprila ugostiti Igokeu u ”Morači”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve