Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost lako savladala Megu i mirno ide na pauzu

U duelu sa jednom od tri ekipe u regionu od kojih su izgubili ove sezone, izabranici Aleksandra Džikića nisu dozvolili nikakva uzbuđenja

Na pauzu u ABA ligi, koja će zbog nacionalnih kupova i utakmica reprezentacija trajati 20 dana, košarkaši Budućnosti otišli su laganom i ubjedljivom pobjedom nad Megom (86:69), 14. na 17 utakmica.

U duelu sa jednom od tri ekipe u regionu od kojih su izgubili ove sezone, izabranici Aleksandra Džikića nisu dozvolili nikakva uzbuđenja.

Već u 8. minutu je bilo 14 razlike (23:9), pa je bilo jasno da je na pomolu drugi ubjedljiv poraz tima Vlade Jovanovića u Podgorici za samo tri dana, jer je u četvrtal protiv SC Derbija bilo 83:62.

Tim za koji nastupaju klijenti jednog od najvećih košarkaških menadžera u Evropi, Miška Ražnatovića, iskoristio je slabiji inbterval rivala u odbrani i prišao u 2. četvrtini na minus pet (38:33).

To je, međutim, bilo samo odgađanje neizbježnog – Petar Popović, koji u posljednje vrijeme igra košarku života, vezao je pet poena i asistenciju Viliju Ridu za povratak na dvocifrenu razliku (45:35), da bi 25-godišnji Cetinjanin sa dva bacanja i Donatas Tarolis pogotkom za dva donijeli plus 12 na poluvremenu (49:37).

U nastavku je bilo samo pitanje kolika će konačna razlika biti. Popović, Marko Jagodić-Kuridža i Džastin Kobs su pogodili trojke za 20 razlike (62:42) nakon tri minuta 3. četvrtine, da bi u 29. minutu bilo i 72:46.

Tada kao da je Budućnost, shvativši da je sve riješeno, prestala da igra u napadu i u narednih 10 minuta dala svega četiri poena.

Najefikasniji su sa po 15 koševa bili Popović i Jagodić-Kuridža (trojke 5-4), Rid je ubacio 13, Tarolis 12, a Kobs 11.

U poraženom timu najbolji su bili Rus Samson Ružencev sa 21 i Hrvat Karlo Matković sa 17 poena (imao i 11 skokova), dok se momak koji je u tefterima svih NBA skauta, Nikola Jović, nije ni upisao u listu strijelaca.

Zanimljivo, konačni rezultat je promijenjen na sajtu takmičenja nakon meča, jer je naknadno priznata trojka Kendrika Perija uz zvuk sirene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve