Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Barani će pokušati da se vrate na pravi kolosjek

Na osam kola prije kraja ligaškog dijela, Barani imaju tri pobjede manje od pomenutih rivala, i nalaze se u sredini tabele u grupi timova koji imaju i po pobjedu više (Cibona, Mega, SC Derbi), pa će Mornar imati veliku konkurenciju u borbi za plej-of

Porazom u Laktašima od Igokee (70:57), košarkaši Mornara udaljili su se od zone plej-ofa ABA lige, od pete, odnosno šeste pozicije koju trenutno zauzimaju Igokea i FMP, sa po 10 pobjeda, s tim da Igokea ima meč i poraz više od ”limenki”.

Na osam kola prije kraja ligaškog dijela, Barani imaju tri pobjede manje od pomenutih rivala, i nalaze se u sredini tabele u grupi timova koji imaju i po pobjedu više (Cibona, Mega, SC Derbi), pa će Mornar imati veliku konkurenciju u borbi za plej-of.

Mornar do kraja ligaškog dijela dočekuje Krku, Cedevita Olimpiju, Zadar i SC Derbi, a gostuje Borcu, Splitu, Megi i Partizanu…

Problemi u organizaciji igre

Izabranici Mihaila Pavićevića su duel u Laktašima dočekali sa velikim kadrovskim problememima, jer su do kraja sezone ostali bez prvog pleja Nemanje Gordića (povreda ukršenih ligamenata lijevog koljena), samo desetak dana nakon što su se sporazumno rastali sa Trejom Luisom, kome se iskomplikovao oporavak nakon koronavirusa.

Teško je očekivati da mladi Živanović na svojim leđima može sam da iznese teret organizacije igre, pa su taj posao morali da preuzmu i Vladimir Mihailović i Sead Šehović. Protiv Igokee je to bilo neuspješno, a trener Pavićević je nakon meča istakao da je organizacija igre bila katastrofalna od prvog do posljednjeg minuta. Uz to, pomenute igrače nije ni služio šut, najbolji strijelac i najbolji igrač u dosadašnjem toku sezone, Mihailović je iz igre šutirao 15-1, Živanović je bio na 11-1, a nije se proslavio i Šehović (6-1).

Zahvaljujući dobroj odbrani i napadačkom učinku Marka Jeremića (21 poen, svih šest trojki za goste), Mornar odolijevao u prve tri četvrtine (51:47), ali je potpuno pao u prva četiri minuta posljednje dionice, kada je Igokea serijom 15:0 riješila meča (66:47)…

– Znali smo da ćemo u nedostatku dvojice prvih plejmejkera, Gordića i Luisa, imati problema, ali sam, ipak, očekivao da će igrači koje smo planirali da to nadomjeste odigrati mnogo bolje. Međutim, to je prva utakmica, nadam se da će se na sljedećim utakmicama to biti bolje. Slijedi pauza, radićemo na tome, pokušaćemo da se vratimo na neki pravi put, rekao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Negativni rekordi

Sa 57 postignutih poena u Laktašima, Mornar je postigao negativan rekord sezone (“nadmašio” je poraz u Ljubljani od Cedevita Olimpije sa 79:59), a izjednačio je negativan klupski rekord u ABA ligi, iz debitantske sezone 2016/17 i poraza kod kuće od Partizana (57:58).

Barani su protiv Igokee imali svega 29,2 odsto šuta iz igre, što je, takođe, najgori učinak u klupskoj istoriji u regionalnom takmičenju. Interesantno, i prethodno su najgori šuterski učinak iz igre imali protiv Igokee u Laktašima, u sezoni 2018/19, kada su u porazu od 81:60 šutirali 29,9 odsto. Mornar je u proteklom meču imao i najgori sezonski procenat šuta za dva poena (36,1%), drugi najslabiji kolektivni indeks od svega 48 (najgori je bio u porazu od Cedevita Olimpije – 26).

Sezonski rekord u ofanzivnim skokovima

Ako je što bilo dobro u Laktašima, to je bio ofanzivni skor Mornara. Barani su protiv Igokee ostvarili sezonski rekord sa 15 skokova u napadu.

Ukupno su protiv Ikogee upisali 35 skokova, jedan manje od sezonskog rekorda, koji su imali protiv istog rivala na meču u ”Topolici”, u prvom dijelu sezone.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve