Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA 2: Sutjeska podbacila u Sarajevu

Nikšićani su skroz podbacili u zadnjoj četvrtini i ovim porazom izgubili šanse da se sledeće sezone nađu  u najvećem regionalnom takmičenju.

Košarkaši Sutjeske u dramatičnom meču u Sarajevu poraženi su od Sparsa rezultatom 76:74 u plej-ofu Druge ABA lige.

Foto: Twitter

Nikšićani su skroz podbacili u zadnjoj četvrtini i ovim porazom izgubili šanse da se sledeće sezone nađu u najvećem regionalnom takmičenju.

Izabranici Zorana Glomazića su odlično započeli meč i nakon prve četvrtine poveli su rezultatom 17:23.

U drugom djelu izabranici Marka Trbića su se uozbiljili i predvođeni Nikolom Protićem i Kenanom Bajramovićem preokrenuli rezultat na 42:39 za kraj poluvremena.

https://twitter.com/ABA_League2/status/1101182799447576578

U nastavku vicešampion Kupa Crne Gore je stisnuo gas i Sparsu dozvolili samo deset poena uz 24 postignuta i napravili značajnu prednost pred zadnju četvrtinu 52:63.

U zadnjem djelu Nikšićani su se skroz pogubili. Do posljednjeg minuta meča su postigli samo šest poena u odnosu na 21 protivnika, nakon čega je počelo taktičko nadmudrivanje. U posljednjim sekundama meča Draško Knežević je vratio nadu Glomazićevim izabranicima i trojkom smanjili na pola koša razlike, prave brzi faul nad Protićem koji pogađa jedno od dva bacanja.

Za tri sekunde ništa nije moglo da se uradi i meč je završen rezultatom 76:74.

Draško Knežević je bio najbolji kod Nikšićana sa postignutih 23 poena uz 2 skoka, a zapažene učinke su imali i Nikola Pavlićević s 17 i Boris Lalović s 15 poena.

Kod domaćina najbolji je bio Kenan Bajramović s 19 poena uz šest skokova, a dvocifreni učinak su imali i Nemanja Protić s 14 i Kenan Kamenjaš s deset poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve