Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA 2: Sutjeska bez Pavlićevića i Spasojevića gostuje u Sarajevu, Lovćen dočekuje Split

Nikšićani sjutra, pod imperativom pobjede, gostuju rasterećenom Sparsu.

Košarkaši Sutjeske i Lovćena igraju odlučujuće mečeve plej-ofa druge ABA lige.

Foto: Cdm.me

Nikšićani sjutra, pod imperativom pobjede, gostuju rasterećenom Sparsu, dok će Cetinjani ugostiti bivšeg evropskog šampiona Split.

Neće biti lako finalisti crnogorskog Kupa, pošto će nastupiti bez sjajnog tandema, Nikole Pavlićevića i Radosava Spasojevića.

“Gostujemo odličnoj ekipi koja je popunjena na svim pozicijama.  S druge strane mi smo mnogo oslabljeni, jer su u finalu Kupa CG povrijeđeni Radosav Spasojević i Nikola Pavlićević. Nadam se da ćemo se u izmijenjenom sastavu kvalitetno suprostaviti Sparsima i u dobrom svijetlu predstaviti sarajevskoj publici”, u mirnom tonu najavljuje ovaj duel trener Sutjeske Zoran Glomazić.

A šta od predstojećeg meča očekuje Petar Raičković…

“Raspoloženje  i optimizam u ekipi su na zavidnom nivou, čemu je sigurno doprinio uspjeh u nacionalnom Kupu, gdje smo plasmanom u finale i korektnom igrom protiv Budućnosti, postigli značajan uspjeh. U Sarajevo idemo da pružimo svoj maksimum i pokušamo da iznenadimo domaćina”, rekao je Raičković.

Tri kola prije kraja regularnog dijela sezone Sutjeska ima 11 pobjeda, koliko i Dinamik koji je trenutno četvrti zbog boljeg međusobnog učinka.

Sjutrašnji susret u dvorani Novo Sarajevo počeće u 18 sati.

Jednako težak zadatak čeka i Lovćen koji večeras dočekuje ekipu Splita, bivšeg evropskog šampiona.

Foto: Cdm.me

Tri runde prije kraja regularnog dijela sezone Cetinjani još uvijek imaju teoretske šanse za osvajanje četvrte pozicije koja vodi u doigravanje za ulazak u elitno regionalno društvo.

“Očekujem tešku utakmcu, jer nam u goste dolazi veoma kvalitetna ekipa Splita. Mi u ovom trenutku ne znamo u kojem sastavu ćemo nastupiti, jer imamo velikih problema sa povredama i virusom. Ipak, nadam se, da će igrači koji budu spremni dati svoj maksimum”, kazao je trener Lovćena Miodrag Kadija.

U dosadašnjem dijelu sezone Cetinjani su ostvarili devet pobjeda i deset poraza, dok Slićani imaju bilans 8-11. Lovćen je u prvom meču u Hrvatskoj bio bolji rezultatom 78:71.

“Split je odlična ekipa popunjena na svim pozicijama. Mi nažalost imamo dosta problema sa povredama gde će nam biti skraćena rotacija. Moramo uložiti dodatan napor i pokušati da ostvarimo novu pobjedu u Drugoj ABA ligi”, rekao je Đorđe Lelić.

Utakmica Lovćen – Split odigraće se večeras u dvorani Sportskog centra sa početkom u 18 časova.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve