Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA 2: Podgorica nakon drame slavila u Zlatiboru

Iako su već obezbijedili plasman u plej of i samim tim ispunili cilj postavljen pred početak sezone, izabranici Zorana Kašćelana veoma motivisano ušli su u današnju utakmicu sa željom da trijumfom dođu do što bolje pozicije pred doigravanje

Košarkaši Podgorice pobijedili su Zlatibor 79:76 , u drugom meču na turniru ABA 2 lige upravo na Zlatiboru.

Iako su već obezbijedili plasman u plej of i samim tim ispunili cilj postavljen pred početak sezone, izabranici Zorana Kašćelana veoma motivisano ušli su u današnju utakmicu sa željom da trijumfom dođu do što bolje pozicije pred doigravanje.

U dramatičnoj završnici, kod rezultata 70:70 dvije trojke pogodio je Tmušić za Podgoricu, a potom je na isti način uzvratio Pavlović.

Novak Musić je u posljednjem minutu pogodio tri od četiri bacanja, dok je Čarapić na kraju odigrao dobru odbranu i Podgorica je sačuvala trijumf.

Poslije izjednačene i tvrde prve četvrtine, završene rezultatom 15:14, momci iz glavnog grada naše zemlje bili su bolji u drugom periodu i na odmor otišli sa plus osam, 38:30.

Imala je Podgorica i 11 poena viška u trećoj četvrtini 43:32, ali je Zlatibor serijom 13:0, preokrenuo na 45:43.

Brzo su se konsolidovali Podgoričani i sa plus šest ušli u završnih 10 minuta, ali su se domaći opet vratili u meč. Međutim, na opisan način, trijumf je pripao našem timu.

Novak Musić ubacio je 19, a Vladimir Tomaševć 12 poena.

Sa druge strane 18 poena MekKoja, 16 je dodao Kutlešić.

Nakon ove pobjede Podgorica ima učinak od sedam trijumfa i pet izgubljenih utakmica.

U posljednjem kolu turnira na Zlatiboru, Podgoricu u nedjelju od 21 sat čeka crnogorski derbi protiv lidera Studentskog centra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve