Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ABA 2: Crnogorci jure pobjede za plej of

Hrvatski tim je zbog pozitivnih slučajeva na korona virus propustio prvi ''balon'' na Zlatiboru, te mečeve je izgubio za zelenim stolom, ali sa dvije pobjede u devet mečeva matematički još nije otpisan iz trke za plej-of. Podgorica je na skoru 5-4, pa će ovaj duel biti veoma značaj za obje ekipe

Od četiri crnogorska tima, košarkaši Podgorice su prvi počeli, a prvi će i završiti nastup na trećem ”balonu” ABA 2 lige u Sarajevu.

Izabranici Zorana Kašćelana, trenutno sedmoplasirani na tabeli, večeras od 20 sati igraju protiv Gorice.

Hrvatski tim je zbog pozitivnih slučajeva na korona virus propustio prvi ”balon” na Zlatiboru, te mečeve je izgubio za zelenim stolom, ali sa dvije pobjede u devet mečeva matematički još nije otpisan iz trke za plej-of.

Podgorica je na skoru 5-4, pa će ovaj duel biti veoma značaj za obje ekipe.

– Naš cilj je jasan, želimo da budemo u Top 8 i pobjedom u duelu protiv Gorice sigurno bismo bili bliži tome, poručio je Vladimir Tomašević, prvotimac Podgorice.

Gorica je sinoć u dramatičnom finišu poražena od Sparsa (85:84), dok je prvog dana turnira u Sarajevu poražena od Mladosti 76:67. Podgorica ima polovičan skor na trećem turniru – poraz od Sparsa (80:75) i pobjedu protiv Heliosa (87:85).

– Neće biti lako, ekipa Gorice je iskusna i školovana ekipa. Iako to tabela ne pokazuje zbog prvog turnira, koji su propustili, zaslužuju da budu u osam najboljih. Ali vjerujem u naš tim. Od starta moramo nametnuti ritam i našom agresijom i energijom koja nas krasi prelomiti utakmicu u našu korist, dodao je Tomašević.

Danas će na teren i standardni ABA 2 ligaši, Lovćen i Sutjeska. Cetinjani (skor 3-1) u podne igraju protiv MZT-a (5-3), u, takođe, važnom susretu u borbi za Top 8. Sutjeska od 16 časova igra protiv Rabotničkog, a oba tima imaju isti skor uoči ovog meča 2-6.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve