Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

A selekcija: Radulović odabrao 23 fudbalera za septembarske mečeve

Selektor ''A'' reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo sa selekcijama Turske, Holandije i Letonije koji se igraju u septembru u Istanbulu, Ajndhovenu i Podgorici

Na spisku selektora Radulovića za mečeve sa Turskom, Holandijom i Letonijom nalaze se 23 igrača…

Selektor ”A” reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo sa selekcijama Turske, Holandije i Letonije koji se igraju u septembru u Istanbulu, Ajndhovenu i Podgorici.

Na spisku selektora Radulovića nalaze se sljedeći igrači: golmani: Milan Mijatović (MTK Budimpešta, Mađarska), Matija Šarkić (Birmingem, Engleska); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija), Esteban Saveljić (Rajo Valjekano, Španija), Ilija Martinović (Maribor, Slovenija); vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Marko Janković (Beitar Jerusalim, Izrael), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Sead Hakšabanović (Rubin, Rusija), Dušan Lagator (Visla Plok, Poljska), Milutin Osmajić (Kadiz, Španija); napadači: Fatos Bećiraj (Astana, Kazahstan), Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Korea) i Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija).

– Spisak igrača za predstojeće utakmice ne razlikuje se bitno od onog koji je bio aktuelan za martovske duele. Na njemu se nalaze igrači koji su sa klubovima prošli pripreme, koji su u neprekidnom trenažnom procesu i takmičarskom ritmu, što je najvažnije pred duele koji nas očekuju. Nažalost, nedostajaće nam Vladimir Jovović, Marko Bakić i Aleksandar Boljević koji nisu riješili klupski status i zbog toga ovog puta nisu dio nacionalnog tima. Osim njih trojice zbog povreda neće biti Dina Islamovića, Vukana Savićevića i Denija Hočka, rekao je selektor Radulović.

Kormilar našeg nacionalnog tima ističe da su pred ”sokolima” izuzetno teški i veoma važni dueli za nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

– Grupa igrača na koju računamo za septembarske duele ima puno povjerenje stručnog štaba i sigurni smo da će maksimalnim zalaganjem, odgovornim odnosom i požrtvovanjem ostvariti rezultate koje priželjkujemo. Igramo sa Turskom i Holandijom, selekcijama koje su učestvovale na nedavno završenom Evropskom prvenstvu i koje za cilj imaju plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine. Dueli sa ove dvije selekcije, na njihovim terenima, prava su prilika da naš tim pokaže sve svoje vrijednosti i ostvari rezultate koji će biti zalog za nastavak takmičenja. Takođe, ne zaboravljamo i duel sa Letonijom pred našom publikom u kojem je pobjeda jedini cilj, dodao je selektor ”sokola”.

Spisak reprezentacije biće dopunjen igračima iz domaćeg šampionata, a prvi trening ”hrabrih sokola” u pripremama za duele sa Turskom, Holandijom i Letonijom zakazan je za nedjelju, 29. avgust sa početkom u 18:00 časova na stadionu DG arena u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve