Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

A selekcija: Radulović obišao prvoligaške klubove

Selektor je, zajedno sa članovima stručnog štaba, posjetio devet klubova Telekom 1.CFL tokom uvodnog dijela priprema za proljećni dio sezone koji su obavili u našoj zemlji. Izostala je posjeta Rudaru jer je prvoligaš iz Pljevalja u posljednjem trenutku odlučio da pripreme odradi u Antaliji, poznatom sportsko-rekreativnom turskom centru

Miodrag Radulović krajem prošle godine postavljen je za selektora ”A” reprezentacije Crne Gore, a ubrzo nakon novogodišnjih praznika krenuo je sa aktivnostima.

Selektor je, zajedno sa članovima stručnog štaba, posjetio devet klubova Telekom 1.CFL tokom uvodnog dijela priprema za proljećni dio sezone koji su obavili u našoj zemlji.

Izostala je posjeta Rudaru jer je prvoligaš iz Pljevalja u posljednjem trenutku odlučio da pripreme odradi u Antaliji, poznatom sportsko-rekreativnom turskom centru.

Upravo u Antaliji Radulović će, u društu pomoćnika Miodraga Džudovića, razgovarati sa predstavnicima Rudara, ali i imati dosta drugih aktivnosti kada je riječ o skautingu potencijalnih članova ”hrabrih sokola”.

– Od prvoligaških ekipa, ostalo je još da posjetimo Rudar, koji promijenio plan pa će pripreme odraditi u Antaliji. Vjerujem da će im ta promjena pomoći da poboljšaju kvalitet rada jer će imati priliku da treniraju u idealnim uslovima. Osim posjete Rudaru i razgovora sa njima boravak u Antaliji iskoristićemo da odgledamo prijateljske utakmice koje će igrati Budućnost i Zeta. Ujedno, imaćemo priliku da vidimo i dosta naših igrača iz inostranstva čiji se klubovi nalaze na pripremama u Antaliji. Tamo se igra dosta pripremnih utakmica, a mnoge u kojima će nastupati kandidati za našu reprezentaciju su na visokom nivou. Nadam se da će oni tokom priprema pronaći pravi ritam, kako bi bili spremni za martovske utakmice reprezentacije. Uz to, važno je i da mi iz stručnog štaba uspostavimo lični kontakt sa igračima koji su u krugu kandidata za reprezentaciju, da porazgovaramo o planovima jer na okupljanju u martu neće biti previše vremena za to, kaže selektor Radulović.

Novoizabrani selektor vidio je dosta pozitivnih stvari u prethodnih dvadesetak dana, tokom posjeta crnogorskim prvoligašima.

– Zadovoljan sam onim što sam vidio u našim klubovima tokom prethodnog perioda. U razgovoru sa stručnim štabovima naših prvoligaša shvatio sam da su veoma ambiciozno, uz veliku dozu stručnosti, ušli u pripreme za drugi dio sezone. To mi daje nadu da će sve ekipe biti spremne za nastavak sezone, da ćemo gledati puno kvalitetnog fudbala jakog ritma, što će biti od koristi i ”A” reprezentaciji, istakao je selektor.

Obzirom da je dio trenerske karijere proveo u Crnoj Gori i da dobro poznaje ovdašnje fudbalske prilike, Radulović je ocijenio da je vidljiv napredak u radu klubova.

– Sigurno da ima pomaka na bolje. Još na predstavljanju sam rekao da mnogo cijenim naš fudbal i to će biti prva prilika za širenje baze kandidata za reprezentaciju. Pratićemo svaku utakmicu našoj ligi, analiziraćemo sve kandidate, kako bismo izabrali najbolje igrače u datom momentu, rekao je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve