Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

3×3 Montenegro: Krenula sezona basketa 3×3 u Podgorici, promovisana i košarka u kolicima

Organizatori su zadovoljni odzivom velikog broja ekipa

U Podgorici je otvorena nova sezona 3×3 košarke u našoj zemlji.

Organizatori su zadovoljni odzivom velikog broja ekipa.

– Prvi put poslije skoro dvije godine, 3×3 se vratio napolje. u saradnji sekretarijata ya kulturu i sport Podgorica i 3×3 organizacije imamo turnir u basketu. 18 ekipa, u 6 grupa. Prvog dana takmičenje je bilo u grupama, drugog dana biće nokaut faza, kazao je Milorad Šutulović, ispred organizacije ”3×3 Montenegro”.

Odigran je i revijalni meč košarke u kolicima, a učestvovali su KK Paramount i crnogorski sportski novinari.

– Okupili smo se, kako bi učestvovali na ovom prelijepom događaju. Zahvalnost Glavnom gradu Podgorica i Sekretarijatu za kulturu i sport što je omogućio da se organizuje jedan ovakav turnir, kao i organizaciji 3X3 Montenegro, koja nas je pozvala da učestvujemo kao osobe sa invaliditetom na ovakvom turniru. Ovo je sjajna prilika da pokažemo i promovišemo košarku u kolicima, koja je jedan od fizički najzahtjevnijih sportova, ne samo osoba sa invaliditetom, nego uopšte, kazao je Vladan Nikolić iz KK Paramount.

Turnir je okupio i sve generacije i zaljubljenike u košarku.

– Drago mi je što mogu da vas pozdravim ispred Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, organizatora ove lijepe manifestacije. Drago mi je što vidim tu sve generacije, a posebno mi je drago što smo ugostiti KK Paramount, osoba sa invaliditetom, pokazali humanu stranu. Kompletan iznos od kotizacija za takmičenje ide u humanitarne svrhe JU Kakaricka Gora. Siguran sam da je ovo prava priča i da na pravi način promoviše zdrave stilove života i Glavni grad u cjelini, kazao je Miloš Antić iz Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.

Ukupan nagradi fond je 1500 eura.

Najbolja će osvojiti 1000, drugoplasirana 300, a polufinalisti po 100.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve