Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

2. liga za rukometaše: Žestok ritam plavih

Podgorički drugoligaš će proljećni dio sezone početi 13. ili 14. februara utakmicom osmine finala Kupa sa Rudarom, a ukoliko iznenadi Pljevljake u četvrtfinalu bi ga čekala Budvanska rivijera Budva. Stručni štab ''nove Budućnosti'', osnovane u avgustu 2019, fokusiran je ipak na obaveze u prvenstvu

U Drugoj crnogorskoj ligi za rukometaše nastupa pet timova, od kojih su tri u konkurenciji za ulazak u viši rang budući da druge ekipe Lovćena i Berana 1949 nemaju pravo nastupa u eliti.

Od te tri, Zabjelo nema šanse da se domogne Prve lige jer ima sedam poraza iz isto toliko mečeva, pa se borba za statusni napredak vodi između Budućnost Podgorice i Brskova. ”Plavi” zaostaju bod za prvoplasiranim Lovćenom 2, isto toliko imaju više od Mojkovčana, koji su odigrali meč manje.

– Počeli smo sa radom prije desetak dana i igračima smo nametnuli žestok tempo. Izvanredno sprovode sve naše zamisli, nemam nikakvih zamjerki, a zaista im nije lako u ovom dijelu priprema gdje je akcenat stavljen na fizičku spremu. Taktički dio je igračima zanimljiviji, uskoro ćemo preći na to i ne sumnjam u posvećenost igrača do kraja. Siguran sam da ćemo spremni dočekati nastavak sezone, kazao je Nikola Jablan, trener Budućnost Podgorice.

Podgorički drugoligaš će proljećni dio sezone početi 13. ili 14. februara utakmicom osmine finala Kupa sa Rudarom, a ukoliko iznenadi Pljevljake u četvrtfinalu bi ga čekala Budvanska rivijera Budva.

Stručni štab ”nove Budućnosti”, osnovane u avgustu 2019, fokusiran je ipak na obaveze u prvenstvu.

– Uradićemo sve da namučimo Rudar, ako nam se ukaže šansa da iznenadimo naravno da ćemo je iskoristiti. Igrali smo polufinale Kupa za prošlu sezonu i to je bilo veoma korisno iskustvo za našu mladu ekipu. Međutim, naš prioritet je prvenstvo. U prvom kolu nastavka sezone smo slobodni, a onda početkom marta dočekujemo Brskovo. Za nas je to meč sezone, ukoliko pobijedimo bićemo jednom nogom u Prvoj ligi. Imali smo neplaniranih poraza tokom jeseni, sad ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Plan nam je da se revanširamo Brskovu i potom proslavimo direktan plasman u Prvu ligu, istakao je Jablan.

Nekadašnji golman Lovćena vjeruje da bi to doprinijelo popularizaciji muškog rukometa u glavnom gradu.

– Znamo da nosimo ime koje mnogo znači za Podgoricu. Nije sve u trofejima, naša želja je da napravimo zdrav kolektiv, u kojem će djeca iz Podgorice imati priliku da otkriju rukometne tajne. Želimo da napravimo Budućnost koja će biti garant svijetle budućnosti muškog rukometa u glavnom gradu. Plasman u Prvu ligu bio bi veliki podstrek na tom putu, a nadam se i da bi podstaklo ljude da nam pomognu kako bi igrači imali neophodne uslove, za što nijesu potrebna prevelika finansijska sredstva, poručio je Jablan.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve