Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

2. CFL: Dominacijom do cilja

Mladost je dominirala regijom, zatim kroz baraž ekspresno stigla do Druge lige i tako u sezoni kada je Podgorica izborila Evropu, njena filijala slavi veći rang, pa u Lješkopolju definitivno imaju dosta razloga za zadovoljstvo

OFK Mladost DG formiran je prije dvije godine, a već naredne sezone biće član Druge lige.

Najmlađi kolektiv prošle sezone pojavio se u Srednjoj regiji, a već ove imao sezonu totalne dominacije. U sportu se sve najbolje odslikava u brojkama, što je dokaz i Mladost.

Ovaj tim je u Srednjoj regiji na 24 utakmice ostvario 23 pobjede uz poraz protiv Crvene stijene i zasluženo stigao do baraža, gdje je savladao Petnjicu (2:0) i Cetinje (6:0) i ekspresno izborio prolaz u veći rang.

– Kada se pogleda naš učinak tokom cijele sezone mislim da ne postoji ni promil sumnje da li je to zasluženo ili ne. Od prvog dana smo u ozbiljnom sistemu, trenirali svakodnevno, kao da smo u većem rangu, shvatili svoje obaveze izuzetno profesionalno, a veliku zahvalnost dugujemo upravi, koja je omogućila uslove koje bi poželjeli i klubovi iz većeg ranga. Sve je bilo savršeno organizovano, finansije nikada nijesu kasnile, tako da sam mogao da treniram zadovoljne igrače, željne dokazivanje, a nakon velikog rada mislim da je ovo kao kruna, kazao je Marko Šćepanović, trener Mladosti DG.

Mladost je dominirala regijom, zatim kroz baraž ekspresno stigla do Druge lige i tako u sezoni kada je Podgorica izborila Evropu, njena filijala slavi veći rang, pa u Lješkopolju definitivno imaju dosta razloga za zadovoljstvo.

– Ti ciljevi jesu postavljeni, ali malo je ko očekivao da se tako brzo mogu ispuniti. Osjećam veliko zadovoljstvo i drago mi je što smo uspjeli u tome. Ima dosta mladih igrača, koji su još ”zeleni” za Prvu ligu i kojima je ovo mnogo značilo, tako da je sveukupno za nas ovo bila dobra priča, objašnjava Šćepanović.

Druga liga iz godine u godinu je sve bolja, čine je gotovo sve bivši prvoligaši, pa čak i timovi koji su, ne tako davno, igrali Evropu, a o kvalitetu najbolje svjedoči baraž, jer posljednjih godina gotovo redovno jedan drugoligaš izbori elitu.

– Druga liga je sada neki novi, naravno, veći izazov. Ali svi se radujemo tome, a posebno mladi igrači koji će imati priliku da dodatno sazrijevaju. Imate ligu gdje su pored nas iz Podgorice samo Kom i Titograd, što samo po sebi govori šta nas očekuje. Ali veći dio tima činiće mladi igrači, uz tri-četiri iskusnija, jer je najbolji recept mladost i iskustvo. Ukoliko sastavite tim od samo mladih igrača, jasno je da oni to sami ne mogu izvući. Na početku sezone uprava je ispunila sve što sam tražio, vidjećemo sada kakva će biti lista želja za pojačanja, ali već sada postoji interesovanje mlađih igrača, koji prepoznaju naš klub kao pravu priču, naglasio je Šćepanović.

Nekada najbolji igrač i golgeter crnogorske lige prvi put je u ulozi trenera i već na startu karijere pokazao je da će i u toj ulozi biti uspješan.

– Prošle sezone na polusezoni naslijedio sam Baćka Mugošu, a sada sam prvi put bio od prvog dana tu, tako da je ovo i za mene lijep početak trenerske karijere i naravno da mi je drago. Uvijek ću imati najveće ambicije, jer sam i kao igrač bio takav. Naravno, najveću zaslugu za rezultate zaslužuju igrači, zbog kojim sam ponosan kako su se ponašali i kakav su imali odnos prema treningu, a naravno i zbog ispunjenog cilja, podvukao je Šćepanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve