Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Zeta sanja Evropu

Tim iz Golubovaca upisao je minimalac protiv Jezera (1:0) na Starom aerodromu, pa je uz kiks Podgorice dodatno bliži evropskoj zoni

Zeta je već na proljećnoj premijeri uspjela da napravi veliki iskorak.

Tim iz Golubovaca upisao je minimalac protiv Jezera (1:0) na Starom aerodromu, pa je uz kiks Podgorice dodatno bliži evropskoj zoni.

Sa druge strane Jezero je do primljenog gola malo toga uradilo u napadu, gotovo ništa, ali je u finišu pravilo pritisak, a onda čini se s razlogom Plavljani imali dosta zamjerki na račun sudije Predraga Radovanovića.

Naime, igrao se 86. minut kada je golman Zete Petar Radulović uhvatio loptu, a onda je, iako nije napustila teren, postavio na peterac. Krenuo je uporni Mujeci da je uputi ka golu, ali je čuvar mreže gostiju uhvatio. Dosuđen je indirektan udarac, Mujeci je šutirao, lopta pogodila nekoga od igrača gostiju (Plavljani su smatrali da je u pitanju ruka), a u nastavku akcije Radunović je šutirao, lopta šetala po gol crti, a igrači Jezera već su proslavljali gol. Međutim, pomoćni sudija Goran Šućur nije signalizirao ništa, mada je glavni arbitar bio jako blizu, a njegova pištaljka ostala je nijema.

Što se samog meča tiče nije bio previše sadržajan, ali je činjenica da je Zeta bila bolji rival. Tim iz Golubovaca pravio je pritisak, a već u 13. minutu Orlandić je bio u šansi, ali je stativa bila saveznik domaćina. U nastavku akcije, nakon ubačene lopte iz kornera, Ceklić je mogao da zatrese mrežu, ali je i on bio neprecizan. Zeta je imala raspoloženog beka Aleksandra Milića, koji je obilježio meč sjajnom partijom i koji je bio nezaustavljiv. Imala je Zeta šanse preko Krstovića u 31. minutu, te Matije Lambulića, koji je dobro šutirao iz okreta, ali je Asanović bio siguran.

Jezero je odgovorilo tek u finišu prvog poluvremena. Matanović je u 41. minutu sve sam odradio, izborio prekid na 20 metara, koji je vrhunski izveo slobodnjak, ali je lopta prohujala pored gola. Trenutak odluke dogodio se u 64. minutu. Aleksandar Milić je na desnoj strani primio loptu, centrirao, a nakon odbijene lopte, Milić je uputio centaršut u peterac po zemlji, a Mijat Lambulić sa sedamosam metara zakucao loptu pod prečku.

Do kraja Jezero je pravilo pritisak, ali nije moglo da izbjegne poraz.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve