Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Tuzani prvi put pod pritiskom

Tuzani do minulog vikenda nijesu mogli da vežu tri meča bez pobjede (tri puta su povezali dva remija), a sada je situacija drugačija. Dečić je u posljednja tri meča osvojio dva boda. Baš zbog toga Dečić sa jasnim ambicijama pobjede dočekuje danas Petrovac

Dečić je četiri mjeseca bio enigma za sve. Sada, u samom finišu polusezone Dečić je prvi put pod određenim pritiskom, imperativom…

Dečić, Foto: Fscg.me

Tuzani do minulog vikenda nijesu mogli da vežu tri meča bez pobjede (tri puta su povezali dva remija), a sada je situacija drugačija. Dečić je u posljednja tri meča osvojio dva boda. Baš zbog toga Dečić sa jasnim ambicijama pobjede dočekuje danas Petrovac.

– Poslije uspjeha u Kupu, koji je za Dečić istorijski, jer će prvi put igrati polufinale, malo smo stali u prvenstvu. Sve je krenulo od Nikšića i tog meča sa Sutjeskom, gdje smo praktično imali pobjedu. Nakon toga, uslijedio je poraz od Podgorice u meču gdje smo podbacili u svakom segmentu igre, te remi sa Titogradom. Nije lagodno nakon onakve serije biti u poziciji da smo tri meča bez pobjede, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da se protiv Petrovca vratimo na pravi kolosjek, kazao je Damir Ljuljanović, golman Dečića.

Nekadašnji reprezentativni čuvar mreže, baš u prethodnom kolu, protiv Titograda, svog bivšeg kluba, vratio se na gol, nakon što je cijele polusezone ,,jedinica“ bila rezervisana za Pavla Velimirovića. Ali u tom duelu Dečić je osvojio samo bod.

– Tim remijem možemo da budemo zadovoljni, jer je Titograd veoma neugodan na svom terenu, a i pokazali smo karakter, jer smo uspjeli da se vratimo iz negativnog rezultata, tako da ima pozitivnih stvari iz tog meča, prisjetio se Ljuljanović.

Međutim, vremena za analizu nije bilo mnogo. Već danas Tuzane čeka duel sa Petrovcem, kojeg su eliminisali na startu Kupa sa čak 5:1…

– Radi se o ekipi koja jeste ”fenjeraš”, ali to nas neće zavarati. Veoma su neugodni, pokazali su to ne nekoliko utakmica, sigurno da ove sezone imaju kvalitet sa nekoliko pojačanja koja su angažovali, tako da smo svjesni da neće biti lako. Ali razmišljamo o pobjedi i ako budemo na nivou kao što smo bili u većini prvenstva, vjerujem da ćemo stići do bodova koji bi nam mnogo značili, istakao je Ljuljanović.

Petrovac u finiš polusezone ulazi sa zaostatkom od četiri boda za pretposljednjim Rudarom.

– Protiv Zete smo imali rezultat koji bi nas približio zoni baraža, kao i psihološki podigao pred gostovanje Dečiću. Nažalost, nijesmo uspjeli da osvojimo tri boda, primili smo gol za 1:1, ali to ne znači da cijeli plijen ne možemo osvojiti u Tuzima, rekao je Zaim Divanović.

Na čemu ”nebo-plavi” baziraju optimizam?

– Dečić je bez pobjede na posljednje dvije utakmice, što može da bude šansa za nas. To ne znači da ne cijenimo rivala, pozicija na tabeli govori sve, ali vjerujemo da možemo da iznenadimo, dodao je Divanović.

Meč počinje u 13.30 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve