Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Tuzani gledaju ka Evropi

Dečić je derbi protiv Zete otvorio silovito, pa je tim koji je bio četiri meča bez gola, već nakon 10 minuta vodio 2:0! Sjajno otvaranje utakmice uslovilo je da Tuzani i lakše nego što se očekivalo dođu do tri boda, čime su uz kiks Sutjeske, poslije dužeg vremena ponovo na drugom mjestu

Dečić je bio četiri meča bez pobjede, čak 369 minuta bez postignutog gola, ali kada je bilo najpotrebnije Tuzani su pokazali i snagu i moć.

Dečić je derbi protiv Zete otvorio silovito, pa je tim koji je bio četiri meča bez gola, već nakon 10 minuta vodio 2:0! Sjajno otvaranje utakmice uslovilo je da Tuzani i lakše nego što se očekivalo dođu do tri boda, čime su uz kiks Sutjeske, poslije dužeg vremena ponovo na drugom mjestu…

– Nije bilo mnogo vremena da se pripremimo za ovaj meč, ali nakon dosta dobre partije protiv Iskre, nastojali smo u tom kratkom vremenskom intervalu da se što bolje spremimo, jer smo znali da nas čeka težak meč. Zeta je veoma neugodna, dobra ekipa, sastavljena od kvalitetnih igrača, dobro vođena sa klupe, tako da smo znali da će ovo biti težak. Ali uspjeli smo da otvorimo utakmicu idealno i da već nakon 10 minuta imamo 2:0, što je uslovilo da uđemo u ritam koji želimo, istakao je Edis Mulalić, trener Tuzana.

Iskusni strateg na klupi Dečića bio je, kao i uvijek, surovo iskren, pa čak priznano da je tako rano vodstvo donekle i zbunilo njegove igrače.

– Nije nam se dešavalo da ovako otvorimo utakmicu, tako da je to bilo neko novo iskustvo za nas. Čak smo imali situaciju da se bez ikakvog razloga uvuče neki strah, koji je bio vidljiv, zbog čega se i desio taj gol, objasnio je trener Dečića.

Iako je Zeta uspjela da se sredinom nastavka vrati donekle u meč golom Orlandića, Tuzani su dominirali, imali posjed, šanse, a u meču izuzetnog značaja dokazali da im mjesto u vrhu.

– Mislim da je ovo zaslužena pobjeda, koja je na kraju čak i krunisana tim golom Markovića za 3:1. Ako se zna kakva je ekipa Zeta, onda ovaj trijumf dobija na značaju. Ali idemo dalje, naglasio je Mulalić, koji je zatim u svom stilu dao komentar na konstataciju da je njegov tim napravio veliki korak ka Evropi.

– Iskren da budem nikada nijesam to pomenuo, niti ću. Drugi nam to nameću konstantno, mi to ne pominjemo. Mislimo od dana do dana, odnosno od utakmice do utakmice i nastavljamo po tom principu i vidjećemo dokle će nas to dovesti, jasan je Mulalić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve