Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska slomila Budućnost pod Goricom, Boljević tragičar

Titograd je u Radanovićima nastavio svoj pobjednički niz i pobjedio Grbalj 0:2. "Romantičari" su poveli u 76. minutu preko Igora Vukčevića, a tačku na duel je stavio Mendi Mamodou u 89. minutu meča

Odigrano je osmo kolo Prve Telekom crnogorske fudbalske lige. U derbiju pod Trešnjicom Zeta je minimalnim rezultatom savladao Podgoricu, golom Stefana Vukčevića u 53. minutu meča.

Foto: FSCG,me

Titograd je u Radanovićima nastavio svoj pobjednički niz i pobjedio Grbalj 0:2. “Romantičari” su poveli u 76. minutu preko Igora Vukčevića, a tačku na duel je stavio Mendi Mamodou u 89. minutu meča.

I Iskra je bila uspješna pod Malim brdom. Danilovgrađani su savladali Petrovac 0:1, a gol odluke pao je već u sedmom minutu preko veziste Dritona Čamaja.

Potpuna dominacija viđena je na Zlatici gdje je Kom savladao Rudar 5:0. Žarko Popović je načeo Pljevljake u 11. minutu, Mihailo Petrović je u 27. udvostručio, da bi pet minuta kasnije Popović ponovo zabio. Tu se “zlatičani” nijesu zaustavili i Sava Gardašević je u 81. i 85. minutu postigao dva gola za najubjedljiviju pobjedu ove sezone.

U posljednjem meču ujedno i u derbiju kola Sutjeska je u dramatičnom meču savladala Budućnost pod Goricom 1:4. Stefan Nikolić je načeo mrežu Podgoričana u 16. minutu da bi vezista Budućnosti Dejan Boljević nespretno zabio autogol u 34. minutu za dvostruku prednost Nikšićana. Samo minut kasnije Podgoričani su se ispravili i ublažili rezultat preko Igora Ivanovića, da bi Boljević opet bio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu i zabio novi autogol u trećem minutu nadoknade u prvom poluvremenu. Sutjeska se tu nije zaustavila i preko Damira Kojaševića u 55. minutu stavila tačku na duel i popela se na čelo tabele.

Foto: Rezultati.com

Nakon osmog kola Sutjeska je preuzela lidersku poziciju s 17 bodova od Budućnosti koja ima bod manje, a Titograd i Iskra imaju po 14 bodova. Zeta je na petoj poziciji s 13, bod manje ima Kom, a Podgorica se zadržala na sedam bodova, dok su u začelju sa po šest bodova Grbalj i Rudar, a samo četi boda ima posljednjeplasirani Petrovac.

Foto: Rezultati.com

U sljedećem kolu koji se igra u nedjelju 22. septembra Budućnost će gostovati Iskri na stadionu braće Velešević, Sutjeska će kraj Bistrice dočekati Grbalj, a Titograd će u derbiju kola ugostiti Zetu na Starom aerodromu.

U preostala dva duela Rudar će pod Golubinjom dočekati Petrovac, a Kom će u Lješkopolju gostovati Podgorici.

Foto: Printscreen/Fscg.me

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve