Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska u nesvakidašnjem terminu protiv Zete u Tuzima

Duel nekadašnjih šampiona Crne Gore dugo je predstavljao veliki crnogorski derbi, pa čak i kada su dva tima bila u donjem dijelu, jer je rivalitet bio veliki, pa je teško bilo dodijeliti bilo kom rivalu ulogu favorita. Sada, čini se, prvi put nije tako. Zeta je u novu sezonu ušla sa znatno oslabljenim timom, prije par dana došla su određena pojačanja, ali je jasno da je u ovom duelu Sutjeska izraziti favorit, bez obzira što je prije samo par dana imala evropski ispit u Tel Avivu

Fudbaleri Zete ugostiće večeras Sutjesku i to u nesvakidašnjem terminu za crnogorske prilike (21 h), ali ne u Golubovcima (zbog lošeg stanja terena), već u Tuzima.

Duel nekadašnjih šampiona Crne Gore dugo je predstavljao veliki crnogorski derbi, pa čak i kada su dva tima bila u donjem dijelu, jer je rivalitet bio veliki, pa je teško bilo dodijeliti bilo kom rivalu ulogu favorita.

Sada, čini se, prvi put nije tako. Zeta je u novu sezonu ušla sa znatno oslabljenim timom, prije par dana došla su određena pojačanja, ali je jasno da je u ovom duelu Sutjeska izraziti favorit, bez obzira što je prije samo par dana imala evropski ispit u Tel Avivu.

Zeta je i neslavno krenula. Na premijeri je poražena od Dečića i to baš u Tuzima. Sada, protiv Sutjeske želi da popravi utisak, iako su gosti favoriti. Mladi tim Dragoljuba Đuretića ne želi da potpiše kapitulaciju unaprijed…

– Očekuje nas izuzetno težak meč. Dočekujemo Sutjesku, a kao što je poznato radi se o veoma dobroj ekipi, koja je dodatno pojačana sa nekoliko kvalitetnih igrača i koja je kandidat za titulu. Naša ekipa je dosta mlada, ali daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Nema predaje unaprijed, iako smo svjesni kakav nas posao čeka. Ne prijetimo, Sutjeska je favorit, ali svakako da ćemo nastojati da željom i borbenošću ostanemo neporaženi – naglasio je brzonogi ofanzivac Alden Škrijelj, koji je nakon Titograda stigao u redove Zete.

Sutjeska želi brejk

Nakon evropskog izleta fudbaleri Sutjeske se večeras vraćaju prvenstvenim obavezama. Biće to njihovo prvo ovosezonsko gostovanje, a snage će odmjeriti sa Zetom.

Puni su optimizma kraj Bistrice i vjeruju da će pripisati još tri boda, a potvrdili su i u mečevima s Makabijem, bez obzira što su ispali, da su u dobroj formi.

– Izlazimo iz žestokokog ritma, pa ipak mislim da smo se osvježili, a zna se šta nam je činjeti i očekivati u svakom ovosezonskom susretu. Zeta nije počela kako je očkivala, kasnili su malo i sa pripremama, ali to nas ne smije zavarati, već moramo igrati maksimalno motivisani od početka – kaže ofanzivac Sutjeske Aleksa Marušić.

I strateg Sutjeske Milija Savović nada se najboljem rezultatu.

– Obaveza ove ekipe je da u svaki meč ulazi s najvećim ambicijama. Ponovo ćemo morati birati najsvježiji sastav, baš kao i uoči premijerena domaćoj sceni. Evropske utakmice su nas prilično opteretile, ali ne smijemo tražiti alibi. Imaćemo sužen izbor igrača, ali ne smijemo zbog te jedne utakmice ulaziti u problem za sljedeće. Tu želju koju smo pokazali na međunarodnoj sceni moramo zadržati i u domaćem šampionatu i onda nećemo imati problema – naglasio je Savović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve