Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska sigurna protiv Rudara, Iskra bolja od Zete

Nakon 31. kola Budućnost ima nedostižnih 73 boda, 18 manje ima Sutjeska, a 20 Iskra. Zeta je i dalje četvrta s 41 bodom, bod manje ima Podgorica, Petrovac je šesti s 37, Rudar sedmi s 35, dok su u začelju Titograd s 31, Kom s 27 i Grbalj s 23 boda

Nastavljena je Prva Telekom crnogorska fudbalska liga i odigrano je 31. kolo.

Foto: Cdm.me

Fudbaleri Sutjeske odigrali su dobar meč i savladali Rudar kraj Bistrice 2:0. Golove za Nikšićane postigli su Marko Ćetković u 12. i Marko Vučić u 36. minutu meča. Aktuelni šampion će nakon dvije sezone predati krunu Budućnosti koja je u prošlom kolu osigurala titulu, dok Rudar pokušava da se održi u bezbjednoj zoni van baraža.

Iskra je nastavila sjajnu sezonu i savladala Zetu na stadionu braće Velešević 3:1. Driton Camaj je već u petom minutu načeo Golubovčane, da bi oni odgovorili u 20. minutu preko Srđana Krstovića. U nastavku Iskra je podigla nivo igre i s dva brza pogotka u 56. preko Luke Maleševića i 61. preko Čamaja zacimentirala novu pobjedu i nastavila da prati Sutjesku na drugoj poziciji. Iskra je parktično obezbjedila evropsku scenu s 12 bodova viška u odnosu na Zetu koja je na četvrtoj poziciji koju čeka težak posao da se tu održi koja donosi potencijalno mjesto u Evropi u slučaju ako Budućnost ili Sutjeska osvoje kup.

Budućnost na krilima nove, svoje četvrte titule odlučila je da dadne šansu mlađim igračima i remizirala pod Goricom protiv Petrovca 1:1. “Plavi” su poveli u 58. minutu preko Dušana Stojiljkovića da bi samo tri minuta kasnije Halil Muharemović poravnao i donio važan bod bod “nebesko plavima” koja ih dodatno udaljava od zone baraža.

Kom je ostvario važnu pobjedu savladavši Grbalj u Radanovićima 0:1, golom Save Gardaševića u 92. minutu meča. “Trikolori” su praktično na vratima druge lige, dok će se “zlatičani” kroz baraž boriti za opstanak u eliti.

U posljednjem susretu u kojem su se sastali Titograd i Podgorica na Starom aerodromu, završen je bez golova. Podgorica se približila na samo bod od četvrtog mjesta koja može donijeti evropsku scenu, dok će Titograd praktično da se bori za opstanak u baražu nakon što je prošle sezone bila i u Evropi.

Rezultati 31. kola 1. CFL:

BUDUĆNOST – PETROVAC 1:1 (Stojiljković 58’, Muharemović 6'1)
SUTJESKA – RUDAR 2:0 (Ćetković 12’, Vučić 36’)
ISKRA – ZETA 3:1 (Camaj 5’, 61’ Malešević 56’ – Krstović 20’)
OFK TITOGRAD – PODGORICA 0:0
GRBALJ – KOM 0:1 (Gardašević 92’)

Nakon 31. kola Budućnost ima nedostižnih 73 boda, 18 manje ima Sutjeska, a 20 Iskra. Zeta je i dalje četvrta s 41 bodom, bod manje ima Podgorica, Petrovac je šesti s 37, Rudar sedmi s 35, dok su u začelju Titograd s 31, Kom s 29 i Grbalj s 21 bodom.

Naredno kolo igra se u nedjelju petog jula, a u derbiju kola Zeta će dočekati Budućnost na Trešnjici, Sutjeska će gostovati Podgorici u Lješkopolju, a Rudar će ugostiti Iskru pod Golubinjom.

U preostala dva susreta Petrovac će pod malim Brdom dočekati Grbalj, a Kom će na Zlatici ugostiti Titograd.

Foto: Printscreen/Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve