Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska podbacila pred crnogorski klasik

Ako bi se samo gledali zapisnici i analizirala statistika, onda bi bilo i onih koji konstatuju da je tim Dragana Radojičića “iščupao” po bod u oba susreta, jer istini za volju, Petrovac je, u avgustu kraj Bistrice, ubjedljivo vodio, a prije dva dana pod Malim brdom ponovo je prvi stigao do vođstva. Dakle, favorit je morao da “juri rezultat”

Priča da je Petrovac odnio bod iz Nikšića zato što je tek početak šampionata, zato što “plavo-bijeli” još nijesu bili uigrani ne pije vodu, jer isti tim je sa Sutjeskom i prije dva dana podijelio bodove.

Sutjeska, Foto: Pobjeda.me

Ako bi se samo gledali zapisnici i analizirala statistika, onda bi bilo i onih koji konstatuju da je tim Dragana Radojičića “iščupao” po bod u oba susreta, jer istini za volju, Petrovac je, u avgustu kraj Bistrice, ubjedljivo vodio, a prije dva dana pod Malim brdom ponovo je prvi stigao do vođstva. Dakle, favorit je morao da “juri rezultat”.

Istinski ljubitelji fudbala u gradu pod Trebjesom novi neuspjeh Sutjeske doživljavaju kao surovu realnost i ne mogu se pomiriti s podatkom da momci od kojih se očekuje borba za trofeje ne mogu savladati tim koji ove sezone još nije osjetio slast trijumfa. Malo skloniji optimizmu rekli bi da Nikšićanima “ne leže” primorci, da su “plavo-bijeli” imali i blistavih trenutaka ove jeseni, da su se plasirali među osam najboljih u Kup takmičenju, ali onda se, logično, nameće pitanje što se desilo protiv Titograda (a on je pretposljednji na tabeli) u prethodnom kolu, jer ni sa tog gostovanja nije donešeno više od boda.

Što je bilo u Golubovcima, u Tuzima, a da se i ne pominje derbi pod Goricom. Očigledno, krajnje je vrijeme za uzbunu kraj Bistrice i Dragan Radojičić koji je (reklo bi se s lošijim timom, bar po imenima) osvojio prve dvije titule Sutjeske, moraće nešto da mijenja.

Do sad je iskusni strateg hrabrio mlade prvotimce, pružao im šansu, a od iskusnih, očigledno, tražio da se “drznu”, da pojednostave igru, da liče na sebe, očekivao da se oporave od povreda, ali…

Sutjeska ima svega 16 bodova, a odigrala je 11 mečeva. Sad je na drugoj poziciji sa istim saldom kao i Budućnost, s tim što je šampion odigrao dva meča manje. Jezero je “za petama” četvorostrukom prvaku, pa je i krajnje vrijeme da shvati kako se od stare slave ne živi, da se ne broje šanse već golovi, da je teren jedino mjerilo vrijednosti i uspjeha.
Nakon dva prvenstvena uzastopna remija teško da se iko i sjeća kako je Sutjeska ove jeseni već “prokockala” pet planiranih bodova pred svojom publikom, jer u međuvremenu mnogo se više njihovih planova izjalovilo.

Sad se nameće pitanje što, kome i kako da obećaju uoči derbija, a Budućnost kraj Bistrice stiže narednog vikenda. Juče su Nikšićani imali slobodan dan, nijesu bili raspoloženi za komentarisanje utakmice pod Malim brdom. Još jednom su se, na djelu, uvjerili koliko ih može koštati samo jedna greška, kako se ne počinje utakmica u kojoj treba da se nadonadi propušteno u dosadašnjim okršajima, kako i ,,fenjeraš” može biti opasan.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve