Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska neumoljiva kraj Bistrice, Titograd bolji od Budućnosti

U narednom kolu koji se igra već u srijedu Budućnost će u derbiju kola igrati protiv Sutjeske pod Goricom, Zeta će na Trešnjici ugostiti Podgoricu, a Grbalj će u Radanovićima dočekati Titograd

Prošla je pauza zbog reprezentativnih obaveza i danas je odigrano sedmo kolo Prve Telekom crnogorske fudbalske lige.

Foto: Cdm.me

Aktuelni šampion Sutjeska slavila je kraj Bistrice protiv Petrovca 3:0. Damir Kojašević je načeo “nebesko plave” u 69. minutu meča, a Stefan Nikolić je golovima u 82. i 92. minutu riješio sve dileme oko pobjednika.

Posljednjeplasirani Rudar priredio je prijatno iznenađenje i pobjedio Podgoricu pod Golubinjom 2:1. Izabranici Edisa Mulalića su poveli u 18. minutu golom Velizara Janketića s bijele tačke, a samo osam minuta kasnije Tiago Faria udvostručuje, dok je utješni pogodak za Lješkopoljce postigao Jovan Vujović u 94. minutu meča takođe s bijele tačke.

Četvrtoplasirana Zeta nije briljirala u Radanovićima i protiv Grblja je remizirala bez golova.

U pretposljednjem meču Kom je savladao Iskru 0:2 i nanio drugi poraz Danilovgrađanima od početka sezone. “Zlatičani” su poveli golom Arihira Sentokua u 68. minutu, a tačku stavili preko Save Gardaševića u 92. minutu meča.

U posljednjem meču ujedno i u derbiju kola  na Starom aerodromu Titograd je nastavio pobjednički niz i savladao Budućnost 2:1. Dušan Stojiljković je u 46. minutu nespretnom reakcijom zabio autogol svom timu, a “romantičari” povisili u 87. minutu. Počasni pogodak Podgoričane postigao je u 94. minutu.

Budućnost je i dalje lider na tabeli s 16 bodova, Sutjeska se približila na dva boda zaostatka, a Titograd je skočio na treću poziciju s 11 bodova koliko ima i Iskra. Zeta je peta s deset bodova, devet ima Kom, a Podgorica je ostala na svojih sedam bodova, dok su u začelju Grbalj i Rudar sa po šest i Petrovac s samo četiri boda.

U narednom kolu koji se igra već u srijedu Budućnost će u derbiju kola igrati protiv Sutjeske pod Goricom, Zeta će na Trešnjici ugostiti Podgoricu, a Grbalj će u Radanovićima dočekati Titograd.

U preostala dva duela Iskra će pod Malim brdom gostovati Petrovcu, a Kom će na Zlatici ugostiti Rudar.

Foto: Printscreen/Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve