Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska na plus devet u odnosu na Budućnost, Dečić preuzeo drugo mjesto

Kiks Budućnosti iskoristio je Dečić, koji je u Tuzima savladao Zetu 1:0 i na drugoj poziciji pretekao aktuelnog šampiona

Fudbaleri Sutjeske na zimsku pauzu odlaze sa osam bodova prednosti u odnosu na Dečić, a devet u odnosu na Budućnost.

Nikšićani su danas u 19. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige savladali Podgoricu 3:0, dok je Budućnost u Pljevljima izgubila od Rudara 3:1.

Kiks Budućnosti iskoristio je Dečić, koji je u Tuzima savladao Zetu 1:0 i na drugoj poziciji pretekao aktuelnog šampiona.

Sutjeska je protiv Podgorice napadala 70 minuta, stvarala šanse, najviše preko Nikole Janjića, ali se rezultat nije mijenjao sve do ulaska u igru Darka Nikača.

Napadač Sutjeske je odmah po ulasku napravio pometnju na stadionu kraj Bistrice – igrao se 70. minut Augusto je ubacio loptu, Nikač glavom pogodio prečku, na odbijenu loptu natrčao Božo Marković, doveo u vođstvo ekipu Milije Savovića i postigao peti gol ove sezone.

Sedam minuta kasnije bilo je već 3:0 za Sutjesku – prvo je u 75. Nikač iskoristio asistenciju Janjića, a u 77. nakon loše reakcije odbrane Podgorice postavio konačan rezultat.

Nikač je najbolji strijelac Sutjeske – u jesenjoj polusezoni postigao je šest pogodaka.

Sutjeska je i u prvom poluvremenu mogla do gola, ali Janjić nije iskoristio tri šanse, dok je dobru priliku imao i Marko Matanović.

Gosti su imali jednu priliku za pogodak, u 66. minutu, ali je Suad Ličina dobro reagovao nakon udarca Luke Maraša.

Odličan meč viđen je danas u Pljevljima, gdje je Rudar bio bolji od Budućnosti 3:1 i prekinuo niz od tri meča bez pobjede.

Prvi trijumf na klupi Pljevljaka upisao je Rade Petrović, koji je prethodne sedmice stigao iz Sutjeske i preuzeo ekipu.

Budućnost je prekinula niz od četiri meča bez poraza i sa devet bodova zaostatka u odnosu na Sutjesku, a sa bodom manje od Dečića otišla na zimsku pauzu.

U Pljevljima je Rudar poveo u 70. minutu, kada je Suaraka Zakarija pogodio glavom nakon kornera.

Pet minuta kasnije Budućnost je izjednačila – Andrija Ražnatović je centrirao, gol postigao Viktor Đukanović, koji je potvrdio sjajnu formu u finišu polusezone.

Tri minuta nakon izjednačenja novo uzbuđenje – Momčilo Raspopović je u šesnaestercu oborio Ognjena Gaševića, arbitar Savo Vujović pokazao na penal, a siguran realizator bio je Dušan Živković.

Konačan rezultat postavio je Nemanja Sekulić, koji je u finišu postigao autogol.

Rudar je imao bolje šanse, u finišu je Zakarija pogodio stativu, prijetio je Vuk Striković, dok je Budućnost u prvom poluvremenu najbolju šansu imala upravo preko Đukanovića, a u finišu meča i preko Luke Mirkovića.

U drugom dijelu, pri rezultatu 0:0 Suraka je postigao gol, arbitar ga je prvo priznao, ali onda i poništio zbog faula u napadu nakon konsultacija sa pomoćnikom.

Drugi dio šampionata sa druge pozicije dočekaće fudbaleri Dečića.

Ekipa iz Tuzi danas je minimalnim rezultatom savladala Zetu, a presudio je gol Ivana Novovića u 64. minutu. Dugo je trajao napad Dečića, na kraju je lopta došla do Novovića, koji je udarcem sa oko 25 metara zatresao mrežu. Golman Zete, Aleksandar Karadžić mogao je bolje da reaguje u ovoj situaciji.

Na klupi Dečića danas nije bilo trenera, Miljana Radovića, koji odrađuje suspenziju. Radović je krajem septembra preuzeo ekipu od Edisa Mulalića i Dečić je od tada, računajući i Kup, vezao 13 mečeva bez poraza.

Jezero je iznenadilo Iskru i slavilo i Danilovgradu 1:0.

Jedini pogodak postigao je Fatih Muković u šestom minutu sudijske nadoknade.

Iskra je bila bolji rival, imala sjajne šanse, ali Balša Sekulić u prvom poluvremenu i Žarko Grbović u finišu nijesu bili precizni.

I onda u 96. minutu kazna – Muković je uzeo loptu, šutirao sa 30-ak metara i donio važnu pobjedu svojoj ekipi u borbi za opstanak.

Jezero je do pobjede došlo sa igračem manje, jer je Irfan Šahman grubo faulirao Davora Kontića i dobio drugi žuti karton.

Jezero na pauzu odlazi sa 9. mjesta i šest bodova manje u odnosu na Mornar, koji je u sigurnoj zoni.

Iskra nije završila polusezonu – u ponedjeljak je na programu odloženi meč 16. kola sa Mornarom.

PRVA LIGA, 19. KOLO

RUDAR – BUDUĆNOST 3:1
Suraka 70, Živković pen. 78, Sekulić ag 90+3 – Đukanović 75
SUTJESKA – PODGORICA 3:0
Marković 70, Nikač 75, 77
ISKRA – JEZERO 0:1
Muković 90+6
DEČIĆ – ZETA 1:0
Novović 64
PETROVAC – MORNAR 2:0
Živanović 74Bašić 78

TABELA: SUTJESKA 41, DEČIĆ 33, BUDUĆNOST 32, PETROVAC 27, ISKRA (-2) 26, RUDAR 23, MORNAR (-1) 21, PODGORICA 17, JEZERO (-1) 15, ZETA (-2) 10.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve