Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sutjeska gost Iskre, meč od velikog značaja za obje ekipe

Današnji susret je dobra prilika da se Danilovgrađani revanširaju Nikšićanima za poraz u prvom prvenstvenom krugu u gradu pod Trebjesom kada je Sutjeska slavila sa 3:2

Ponovo je Iskra na velikom iskušenju jer trenutna situacija na tabeli obavezuje izabranike Aleksandra Nedovića da konačno zablistaju na svom terenu i samim tim poprave bodovni saldo koji je može se reći veoma skroman u minulih 11 kola.

Sutjeska, Foto: Pobjeda.me

Takođe, današnji susret je dobra prilika da se Danilovgrađani revanširaju Nikšićanima za poraz u prvom prvenstvenom krugu u gradu pod Trebjesom kada je Sutjeska slavila sa 3:2.

“Ovo je okršaj dvije ekipe koje shodno kvalitetu još nijesu uspjele da uhvate pravi ritam s obzirom da smo mi i oni prije početka šampionata važili za pretendente za najviši plasman. Ali šta je tu je, nema jadikovanja za propuštenim nego sve raspoložive kapacitete staviti u funkciju jednog mnogo boljeg izdanja od prethodnih koje će nadam se donijeti pozitivan rezultat. To naravno neće biti nimalo lako jer se i gosti nadaju povoljnom ishodu. Ipak vjerujem da će ovoga puta mladići dati sve od sebe i obradovati vjerne navijače koji s pravom od nas očekuju veći učinak i mjesto u vrhu tabele”, rekao je Nedović čija je tim sedmi na tabeli.

Godinama unazad Sutjeska teško izlazi na kraj protiv Danilovgrađana, a njihov duel došao je na red izabranicima Dragana Radojičića baš kad su im bodovi najpotrebniji, nakon dva remija u gostima i bolnog poraza u derbiju, odigranom minulog vikenda.

Prvotimac Dragan Grivić, svjestan da neće biti lako, ipak, optimista je.

“Uvijek je Iskra motivisana kada igra protiv nas. Nijesu ni oni sve planirano ostvarili, ali mi znamo šta želimo i vjerujem da ćemo, uz malo sreće, stići do sva tri boda”, kaže desni bek Sutjeske.

Šef struke Nikšićana podsjeća da je Iskra ušla u prvenstvo s najvećim ambicijama. Dragan Radojičić, međutim, očekuje bodove za „povratak u život“.

“Moramo, napokon, nešto učinjeti. Potrebno nam je da povežemo rezultat-dva, da bi se uzdigli. Imali spo prije pauze, protiv Rudara i Podgoricce, gol razliku 5:0, pa onda i dobru pauzu, ali onda smo stali. Istina, i sreće falilo, ali teren je jedino mjerilo i ne treba mimo njega ništa da pričamo. Razočaravajuće je da posle 11 utakmica imamo svega 16 bodova, jer ova ekipa može mnogo više. Znao sam da u početku nećemo blistati, ali ovo je previše. Očekujem u Danilovgradu izuzetno težak meč. Marković je povrijedio koljeno nekoliko dana prije derbija, na treningu, počeo je u međuvremenu da trenira, ali ne znam koliko ćemo na njega moći računati. Raičević još nije u pogonu, Kojašević se protiv Budućnosti, nakon duge pauze, vratio na teren u smanjenoj minutaži… Sve nam se namjestilo, ali nema kukanja i očekujem napredak već od ovog meča”, riječi su kormilara četvrtoplasiranog tima u prvoligaškom rangu.

Duel u Danilovgradu počeće u 17 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve