Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Strikoviću ne prija klupa, zato ne slavi golove

Prerano je pričati o tome nakon devet kola prvoligaškog karavana, ali Pljevljaci su gostujućim trijumfom nad Jezerom (4:2) pokazali da su ekipa u ozbiljnom usponu

Četiri pobjede zaredom – i eto Rudara u krugu kandidata za evropska takmičenja.

Prerano je pričati o tome nakon devet kola prvoligaškog karavana, ali Pljevljaci su gostujućim trijumfom nad Jezerom (4:2) pokazali da su ekipa u ozbiljnom usponu.

– Evropa? Za to se borimo, ali tek je završen prvi krug prvenstva. Čeka nas mnogo posla, ali spremni smo da se borimo do kraja. Ovaj mladi tim ima potencijala, a vjerujem da ćemo vremenom biti sve bolji. U krajnjem – i da ćemo vratiti Rudar na ino scenu, rekao je napadač Vuk Striković.

Serija je krenula od remija protiv Budućnosti, što je za izabranike Zorana Govedarice bilo skoro kao pobjeda.

A onda su pali Mornar, Podgorica, Zeta i Jezero.

Odmah je ljepši pogled na tabelu. Pljevljaci su trenutno peti…

– Imali smo nešto sporiji početak, ali sada sve ide kako treba. Uhvatili smo pobjedničku seriju i trudićemo se da niz pozitivnih rezultata traje što duže. Protiv Jezera smo odigrali još jednu dobru utakmicu i zasluženo osvojili bodove. Samopouzdanje tima je na visokom nivou, poručio je mladi reprezentativac.

U Beranama je viđeno šest golova, a dva je upravo dao Striković.

Devetnaestogodišnji napadač ušao je sa klupe u 72. minutu, a mrežu rivala pogodio je u 84. i 92.

Prvi put je kao brzi voz prošao kroz zadnju liniju Plavljana i rutinski riješio situaciju jedan na jedan sa golmanom.

Na kraju je lijepim udarcem lijevom nogom sa dvadesetak metara naciljao metu.

– Mnogo mi znače golovi. Ovo je dokaz da se vjera, upornost i rad isplate. Dajem sve od sebe, a sada mi se to vratilo uspješnim nastupom. Dva puta sam bio strijelac, a možda bih dao i tri gola da sam ušao ranije. Osjećao sam se dobro, željan sam igre i terena. I ovako je ispalo odlično. Srećan sam i zbog sebe i ekipe, kojoj sam pomogao da ostvari novu pobjedu, ističe Striković.

Mladi golgeter dao je gol za 3:1, pa za 4:2 u sudijskoj nadoknadi kada je ugasio sve nade domaćina da eventualno može do boda.

Striković, međutim, nije previše slavio. Saigrači su se više radovali nego on…

– Malo sam nezadovoljan što ne igram više. Smatram da zaslužujem mjesto u prvoj postavi. Ne prija mi klupa. To je neka trenutna ljutnja, ali profesionalac sam. Poštujem odluku trenera. Kad god dobijem šansu – trudim se da opravdam povjerenje. Bilo da sam na terenu pet, 10, 30 ili 90 minuta, naglašava momak koji je prošle sezone bio najefikasniji igrač Rudara sa 12 golova.

Uoči reprezentativne pauze, a na početku drugog kruga šampionata, Pljevljaci narednog vikenda gostuju Budućnosti.

– Budućnost nije u formi i protiv nas mora da se vadi. Biće teško, ali uradićemo sve da na pauzu odemo u lijepom raspoloženju. Vjerujem da ćemo se pod Goricom predstaviti u pozitivnom svjetlu. Bod bi bio dobar, ali zašto da ne pokušamo da uzmemo sva tri”,  zaključio je Striković

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve