Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Sezona iz snova Vuka Strikovića

Osamnaestogodišnji napadač igra sezonu iz snova – nedavno je debitovao za mladu reprezentaciju, a sada je potpisao 11. pogodak u prvenstvu

Fudbalski rolerkoster pod Golubinjom imao je srećan kraj za Rudar – Pljevljaci su savladali Jezero (4:2) i realno ušli u trku za mjesto koje vodi u Evropu.

Derbi sjevera bio je pun dramaturgije – izabranici Vuka Bogavca poveli su rano, potom su Plavljani okrenuli rezultat, dok je domaćin furioznim finišom, sa tri gola u posljednjih dvadesetak minuta, priredio novi preokret i stigao do pobjede kojom se održao na diobi četvrtog mjesta.

– Snijeg, temperaturni minus i teški uslovi nijesu spriječili odličnu utakmicu na našem stadionu. Dali smo gol u 10. minutu, potom je protivnik uspio da dođe do prednosti, ali nas to nije pokolebalo. Dali smo sve od sebe i potvrdili kvalitet. Izjednačenje na 2:2 nam je dalo poleta, a u finišu smo snažno krenuli na sve ili ništa. Ispalo je najbolje, sa još dva pogotka riješili smo meč u svoju korist. Pobjeda nam mnogo znači, jer imamo pravo da vjerujemo u međunarodnu scenu, za Arenu kaže prvi strijelac Rudara Vuk Striković.

Seriju od 10 utakmica bez poraza, Pljevljaci su nedavno prekinuli u Lješkopolju, gdje su izgubili od Podgorice.

Reakcija je bila ekspresna – povratak na pobjednički kolosijek uslijedio je u narednom meču protiv Jezera.

Dva gola iz penala postigao je Miloš Zečević, pogodio je i Danin Talović, dok je Striković stavio tačku na pobjedu u 84. minutu.

Osamnaestogodišnji napadač igra sezonu iz snova – nedavno je debitovao za mladu reprezentaciju, a sada je potpisao 11. pogodak u prvenstvu.

Izjednačio se sa Draškom Božovićem iz Budućnosti, a više je postigao samo Božo Marković iz Sutjeske (15).

– Ponosan sam na debi u našoj mladoj selekciji. Osjećaj je jedinstven i presrećan sam što sam imao tu čast da obučem dres reprezentacije. Trudiću se da i ubuduće zaslužim poziv – ističe Striković, koji nastavlja:

– Prezadovoljan sam učinkom i igrama za Rudar. Do sada sam dao 11 golova u ligi, a to je i zasluga trenera Bogavca, saigrača i podrške koju imam od svih u klubu. Ne želim na ovome da stanem. Do kraja ima još osam kola i nadam se da će biti još pogodaka sa moje strane, kao i pobjeda Rudara, naglašava mladi ofanzivac.

Striković je u mlađim selekcijama Budućnosti igrao ofanzivno, ali ne kao špic.

Tu ulogu mu je dodijelio kormilar Rudara – Vuko Bogavac.

– Pronašao sam se kao najistureniji igrač tima. Prija mi ta uloga, dajem golove, ide dobro… Drago mi je što je trener Bogavac prepoznao da sa te pozicije mogu dosta da pružim, poručio je Striković.

Priliku da popravi golgeterski saldo hitronogi napadač imaće u neđelju protiv Titograda.

– Oni su promijenili trenera, a to obično izazove pozitivan šok na ekipu. Titogradu gori, moraju da idu na pobjedu, dok smo mi rasterećeniji. Psihološki momenat je na našoj strani, ali znamo da će biti teško. Osjećamo šansu da možemo do pozitivnog epiloga. I mi razmišljamo o tri boda kako bi se još ozbiljnije uključili u borbu za Evropu. Potrudiću se da dam gol, ali strijelac može da bude bilo ko od nas samo da pobijedimo, kaže Striković.

Do ljeta je u Rudaru…

– Vidjećemo za kasnije. Težim, naravno, napretku, većem nivou, jačoj ligi, ali ne žurim. Fokusiran sam na Rudar. Želim da pružim maksimum kako bih pomogao klubu da ostvari što bolji rezultat. Izlazak na međunarodnu scenu bio bi kruna sezone tokom koje je bilo uspona i padova. Sada nas prati lijepa priča, stabilizovali smo se organizaciono i finansijski, te mislimo samo na fudbal. Sadašnjost je pozitivna, a želimo da takva bude i budućnost, zaključio je Striković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve