Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Šampion pred jedinom tvrđavom koju nije osvojio

Podgorica i Budućnost ''oči u oči'' na ''DG areni'' prvi put na ovom stadionu od 3. kola, kada je ekipa Milorada Pekovića nanijela težak poraz šampionu (4:0). Vrijeme je za 21. rundu Telekom 1. CFL

Fudbalska mašinerija Mladena Milinkovića protutnjala je ove sezone praktično kroz sve gradove i stadione u Crnoj Gori, ali jedna “tvrđava” ostala je neosvojena. Ili bolje reći, na tom mjestu “plavo-bijela” armija” je “razbijena”.

Podgorica i Budućnost ”oči u oči” na ”DG areni” prvi put na ovom stadionu od trećeg kola, kada je ekipa Milorada Pekovića nanijela težak poraz šampionu (4:0). Vrijeme je za 21. rundu Telekom 1. CFL.

– Veoma dobro znamo da nam je Podgorica neugodan protivnik, pored Iskre najneugodniji. Porazili su nas u prvom dijelu i to je naš najubjedljiviji poraz od kada sam ja trener Budućnosti, poručio je Milinković.

Na ”DG areni” znaju da im dolazi najbolji tim Crne Gore, ali vjera u novi trijumf nikada se ne gubi…

– Naravno da je moguće da se ponovi ishod iz prvog meča. Samo za to će nam trebati mnogo truda i malo sreće. Iskreno, bih bio zadovoljan sa bilo kojom pobjedom”, istakao je kapiten Podgorice Nikola Čelebić.

Mnogo toga se promijenilo od tog 29. avgusta. Budućnost od pomenutih 4:0 nije poražena, a od tada je nanizala čak 15 pobjeda i dva remija i praktično već obje ruke stavila na šampionski pehar.

– Budućnost je, koliko imam prilike da pročitam, već osvojila titulu i u tom klubu se okreću nekim drugim stvarima. Mislim da možemo to da iskoristimo taj neki njihov fokus na drugo takmičenje, ne krije Čelebić i dodaje:

– Naravo, uz to moramo da budemo 100 posto fokusirani i da damo maksimum kako bismo pobijedili najbolju ekipu u crnogorskom šampionatu.

A želja Budućnosti je da što prije i matematički obezbijedi titulu.

– Podgorica vjerovatno ima velike ambicije, ali imamo i mi svoje ciljeve i planove. Bodovna razlika je veća za bod (ukupno plus 19), ne skrivamo da ćemo titulu pokušati što prije možemo i matematički da riješimo kako bismo neke druge planove realizovali, jasan je Milinković.

Poslije fenomenalnog starta, Podgorica je u nastavku igrala ”toplo-hladno”, a proljećnju polusezonu otvorila je porazom od ”fenjeraša” Petrovca (2:1).

– Ni Budućnost, a ni mi nismo ostvarili zacrtano na startu, tako da vjerujem da ćemo u ovom duelu i jedni i drugi ići na pobjedu, nema dilemu Čelebić.

Budućnost je na startu “proljeća” remizirala sa Sutjeskom (1:1).

– Očekujem tešku utakmicu danas, ali isto tako očekujem da budemo bolji nego protiv Sutjeske, jasan je Milinković.

Utakmica će početi u 16 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve