Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudari u potragu za zlatom ponovo krenuli posljednji

“Rudari” su prije dva dana upalili motore pod dirigentskom palicom sportskog direktora Damira Čakara i pomoćnika Nikole Sekulića, a bez glavnog trenera Edisa Mulalića (nalazi se u izolaciji) i veziste Marka Krasića

NKT je 4. maja najavio povratak sporta kroz tri faze, fudbalski klubovi su potrčali da što prije počnu sa treninzima jer su znali da će FSCG nastaviti svoja takmičenja (13. maja je donesena odluka da se sve nastavlja 30. maja), većina je Đurđevdan odabrala kao dan početka (neko dan, dva ili tri dana kasnije), dok je Rudar kao po nekom nepisanom pravilu ove sezone krenuo posljednji.

Rudar, Foto: CG-fudbal.com

“Rudari” su prije dva dana upalili motore pod dirigentskom palicom sportskog direktora Damira Čakara i pomoćnika Nikole Sekulića, a bez glavnog trenera Edisa Mulalića (nalazi se u izolaciji) i veziste Marka Krasića.

“Kada su počele mjere i kada je prestao da se igra fudbal, malo smo odmorili, jer niko nije znao šta će da se dešava, ali brzo smo počeli da radimo individualno koliko su nam uslovi dozvoljavali”, raportira kapiten Željko Tomašević za Tv Pljevlja, na čije se riječi nadovezuje štoper Igor Ćuković.

“Nijesmo navikli da budemo ovoliko dugo bez fudbala, ali smo se trudili da održavamo formu u izolaciji. Mislim da ćemo nastavak prvenstva dočekati spremni koliko je to moguće.”

A do kraja Telekom 1. CFL je ostalo 13 kola, Pljevljaci se nalaze na 4. mjestu sa 33 boda, a korona je zaustavila “rudare” u strašnom naletu, jer su bili jedini prvoligaški klub sa sve četiri pobjede na startu proljeća.

“Uželjeli smo se fudbala, mislim da imamo dovoljno vremena da se spremimo, čini mi se da su momci koliko-toliko spremni, a sigurno je da ćemo svi uraditi sve za dobar rezultat”, poručio je Tomašević, a slično razmišlja i Ćuković, koji zna da Rudar više niko neće gledati istim očima…

“Ostaje žal što se nije moglo nastaviti prvenstvo, jer smo bili u sjajnoj seriji. Međutim, sada imamo priliku da nastavimo da se takmičimo. Biće teško, igraće se utakmice svaki treći dan, ali daćemo sve od sebe.”

Rudar je ljetos sa treninzima krenuo svega par dana prije početka prvenstva, uigravao se u hodu, a zimus su cijeli pripremni period odradili uglavnom po snijegu. Kasni početak i brzo uigravanje za najtrofejniji klub države nije ništa novo.

“Opet posljednji krećemo, ali navikli smo na ovakve uslove i na sve što se dešavalo. Na početku sezone smo imali manje od sedam dana da se spremimo, ali sada je lakše jer se znamo”, govori 32-godišnji desni bek, koji ne priča o velikim stvarima kao što je Evropa (uostalom Rudar nije dobio ni licencu)…

“Pred nama je 13 kola, a naš plan je da ne dođemo u zonu baraža”, dodao je Tomašević.

“Rudari” su u potragu za zlatom a zlato je opstanak bez baraža opet krenuli posljednji…

“I to da probamo. Ljetos smo bili bez priprema, zimus smo nešto radili, sada imamo nekih 10 dana. Nadam se da ćemo pružati partije kao i ranije, te da ćemo biti opet prepoznati po brzom stilu igre, kao i sjajnoj taktici trenera Edisa Mulalića”, jasan je 26-godišnji defanzivac, koga na sjeveru zovu Profesor.

Rudar će u 24. kolu gostovati Zeti u Golubovcima, dok će u narednoj rundi pod Golubinjom prvi put pod reflektorima u stogodišnjoj istoriji dočekati Podgoricu.

“Kada sam počinjao, nije bilo ni stolica, a kamoli reflektora”, sa osmijehom govori Tomašević, pa se nadovezuje… “Biće lijepo, ali ostaje žal što neće biti gledalaca. Takve utakmice će više biti kao trening, jer sa i bez gledalaca nije isti osjećaj. Ali reflektori su za Pljevlja lijepa stvar i nadam se da ćemo brzo igrati pred publikom” jasan je kapiten “rudara”, dok vjerovatno najbolji igrač Pljevljaka poentira…

“Biće ljepše igrati, ali nadam se da će nas uskoro Pljevljaci gledati u večernjem terminu” podvukao je Ćuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve