Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudar vjeruje u Evropu

Rudar je slabo startovao, ali se uzdigao nakon dvije vezane pobjede. Pljevljaci su pred pauzu remizirali protiv Budućnosti i savladali Mornar, dok su prije dva dana slavili u meču sa Podgoricom – 1:0

Kako se stvari u fudbalu brzo mijenjaju, posebno u crnogorskoj ligi.

Rudar je slabo startovao, ali se uzdigao nakon dvije vezane pobjede. Pljevljaci su pred pauzu remizirali protiv Budućnosti i savladali Mornar, dok su prije dva dana slavili u meču sa Podgoricom – 1:0.

Odmah je ljepši pogled na tabelu. Izabranici Zorana Govedarice izašli su iz opasne zone i uhvatili priključak za ekipama koje se bore za Evropu.

– Imali smo težak raspored na početku, a poremetile su nas i povrede. Prebrodili smo sve to i krenuli da igramo dobro. Sedam bodova iz posljednje tri utakmice – puno je bolje raspoloženje, hemija, atmosfera u klubu. Na pravom smo putu i samo ovako treba da nastavimo, rekao je Ivan Bojović, koji nastavlja:

– Spremni smo fizički i psihički. Mlada smo ekipa koja vjeruje do kraja. Isplatilo se to protiv Mornara, a i sada na gostovanju Podgorici. Nastavljamo dalje. Probaćemo da popravljamo bodovni saldo iz kola u kolo, te da se uključimo u borbu za Evropu. To nam je cilj. Vjerujem da ovaj tim to može, poručio je hitronogi krilni napadač.

Do dva vezana trijumfa, Rudar je stigao u posljednjim trenucima meča.

I za oba je zaslužan Bojović – mladi reprezentativac je asistirao u pobjedi nad Mornarom, dok je prije dvije noći riješio utakmicu na ”DG areni” u 93. minutu.

– I ja sam bio u grupi igrača koje je povreda usporila. Srećom, sve je to prošlost. Osjećam se odlično. Srećan sam zbog asistencije protiv Mornara, a naročito poslije odlučujućeg gola u duelu sa Podgoricom. Trudiću se da nastavim u istom ili boljem ritmu, ističe Bojović.

Rudar u narednoj rundi šampionata dočekuje Zetu…

– Ne bježimo od uloge favorita, ali to treba da opravdamo na terenu. Neće biti lako, ali idemo na pobjedu. Vjerujem da je kvalitet na našoj strani i da će to u krajnjem presuditi, zaključio je Bojović, nekadašnji fudbaler Budućnosti i Titograda.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve