Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudar u Tuzima napisao recept za nastavak sezone

Pljevljaci su podbacili protiv Iskre na proljećnoj premijeri pod Golubinjom (0:3), ali su se iskupili protiv Dečića u prošlom kolu. Izabranici Rada Petrovića gubili su na poluvremenu, ali su u nastavku priredili preokret – za blagi skok na tabeli i mir u kući

Rudar lakše diše nakon pobjede u Tuzima.

Pljevljaci su podbacili protiv Iskre na proljećnoj premijeri pod Golubinjom (0:3), ali su se iskupili protiv Dečića u prošlom kolu.

Izabranici Rada Petrovića gubili su na poluvremenu, ali su u nastavku priredili preokret – za blagi skok na tabeli i mir u kući.

Golovima Nikše Vujanovića u 67. i Dušana Živkovića u 86. minutu, prvoligaš sa sjevera slavio je sa 2:1 na popularnoj ,,Tuškoj bombonjeri“.

– Jedini i pravi put kojeg treba da se držimo je pristup utakmici sa Dečićem. Bili smo ozbiljni, požrtvovani, borbeni. Samo tako možemo da osvojimo bod ili tri. Ako tako ne bude – ponovo će nam se desiti Iskra. Odreagovali smo na pravi način, pokazali karakter i ostvarili važnu pobjedu protiv jakog rivala u Tuzima , rekao je iskusni defanzivac Predrag Kašćelan.

Rudar kao šestoplasirani tim Telekom 1. CFL u utorak dočekuje Sutjesku.

– Stvari se dešavaju brzo. Nema vremena za tugu ili radovanje. Mnogo nam znači uspjeh protiv Dečića. To je sve što nam je trebalo poslije slabog izdanja na premijeri druge polusezone i pomaže nam za pripremu narednog meča. Sutjeska je najkonstantnija ekipa, ima širok roster, po dva fudbalera na svakoj poziciji, a ima i dobru zalihu na tabeli. Biće teško, ali vjerujemo u iznenađenje. Za nas je sve dobro osim poraza. Naša ekipa je mlada, biće oscilacija, ali svaki igrač mora sam sebe da motiviše i kada ne ide. Jasno nam je da samo uz maksimalno zalaganje možemo nešto da napravimo, ističe nekadašnji član Bokelja, Grblja, Titograda, te subotičkog Spartaka, Dokse, Arsenala iz Tule, Himika i Vasalundsa.

Rudar je prije nekoliko dana ostao bez udarne igle u napadu – Vuka Strikovića, koji je do kraja sezone pozajmljen Mladoj Boleslav.

Deficiti u špicu, Pljevljaci rješavaju u sopstvenom kadru, budući da je zimski prelazni rok u Crnoj Gori završen.

– Imamo Bojovića i Vujanovića koji se oporavio i odlično ušao u utakmicu sa Dečićem. Dao je gol nakon svega par minuta na terenu. Tu su i ostali momci iz ofanzivnog dijela koji mogu da daju doprinos. Striković je bio naš prvi napadač, ali dobio je šansu da se dokaže u Češkoj. Na njemu je da to iskoristi, a mi ćemo nastojati da nadomjestimo ono što je on davao timu, zaključio je Kašćelan.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve