Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Đurišić presudio Sutjesci, Budućnost ponovo lider

Nakon 12. kola Budućnost se vratila na vrh tabele s 26 bodova, po dva boda manje imaju Sutjeska i Iskra, a Zeta je četvrta s 18 bodova. Titograd je i dalje peti s 15 bodova, po 13 imaju Kom, Podgorica i Rudar, a u začelju Grbalj ima deset, a Petrovac osam bodova

Prošla je reprezentativna pauza i nastavlja se Prva Telekom crnogorska fudbalska liga. U 12. kolu fudbaleri Rudara su napravili prijatno iznenađenje i savladali Titograd 3:1 pod Golubinjom.

Iskra i Budućnost

“Romantičari” su ustali na lijevu nogu i već u šestom minutu nespretnom reakcijom golmana Saše Ivanovića poklonili autogol domaćinu, da bi Vule Vujačić u 32. minutu udvostručio vođstvo Pljevljaka. Izabranici Dragoljuba Đuretića su smanjili zaostatak golom Igora Vukčevića u 46. minutu, ali Pljevljaci novim golom Vujačića u 70. minutu riješavaju sve dileme.

Budućnost je opravdala ulogu favorita i savladala Kom na Zlatici 2:3. Podogričani su poveli golom Igora Ivanovića u 17. minutu, da bi “zlatičani” odgovorili u 46. minutu golom Save Gardaševića. Izabranici Branka Brnovića nijesu dozvolili neuspjeh i u 53. minutu golom Draška Božovića ponovo poveli, da bi u 81. minutu preko Dejana Zarubice utrostručili. “Zlatičani” se nijesu predavali i postigli pogodak u 89. minutu preko Vuka Orlandića, ali nije bilo vremena da se ugrozi trijumf Podgoričana.

Zeta je nastavila niz loših rezultata i remizirala protiv Petrovca  na Trešnjici 1:1. Vođstvo Golubovčanima donio je Srđan Krstović u 26. minutu , da bi “nebesko plavi” odgovorili golom u 70. minutu za remi.

Iskra je ponovo pokazala vrhunsku formu i u derbiju kola savladala Sutjesku na Starom aerodromu 2:0, golovima Milana Đurišića u 51. i 71. minutu i na taj način vratila Budućnost na vrhu tabele.

U posljednjem meču Podgorica je u Lješkopolju remizirala protiv Grblja 1:1. Trikolori su poveli u 42. minutu golom Dejana Račića, a Kejta Suzuki je u 52. minutu poravnao za Lješkopoljce i konačan ishod meča.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Nakon 12. kola Budućnost se vratila na vrh tabele s 26 bodova, po dva boda manje imaju Sutjeska i Iskra, a Zeta je četvrta s 18 bodova. Titograd je i dalje peti s 15 bodova, 14 ima Podgorica, po 13 imaju Kom i Rudar, a u začelju po osam bodova imaju Petrovac i Grbalj.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

U narednom kolu koji se igra u subotu 26. oktobra, Iskra će u novom derbiju kola na stadionu braće Velešević ugostiti Zetu, Budućnost će pod Goricom dočekati Petrovac, a Sutjeska će kraj Bistrice igrati protiv Rudara.

U preostala dva duela Titograd će na Starom aerodromu na megdan izaći Podgorici, a Grbalj će u Radanovićima ugostiti Kom.

Foto: Printscreen/ Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve