Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudar preporođen u nastavku sezone

Pljevljaci su jedini domaći tim sa sve tri pobjede u nastavku prvenstva. Posebno je odjeknula posljednja pod Golubinjom, gdje je četa Edisa Mulalića ubjedljivo savladala Sutjesku, čak 5:1. Rijetki su trenuci kada je Rudar bio toliko efikasan, još rjeđi kada su Nikšićani doživjeli takav debakl

Početak iz snova najbolji je opis starta proljećne polusezone iz ugla Rudara.

Rudar i Sutjeska, Foto: Cdm.me

Pljevljaci su jedini domaći tim sa sve tri pobjede u nastavku prvenstva. Posebno je odjeknula posljednja pod Golubinjom, gdje je četa Edisa Mulalića ubjedljivo savladala Sutjesku, čak 5:1. Rijetki su trenuci kada je Rudar bio toliko efikasan, još rjeđi kada su Nikšićani doživjeli takav debakl.

“Ovo je početak koji je malo ko očekivao. Ostvarili smo sve tri pobjede, svaka je bila ubjedljiva. Ništa nije slučajno. Rezultati su mjerilo rada igrača, stručnog štaba i sportskog direktora Damira Čakara koji je stalno uz nas. Svi znaju kako smo ušli u prvenstvo, ali to sada malo ko pominje kada ovako igramo. Mi to ne zaboravljamo, ne zanosimo se uspjehom. Čvrsto smo na zemlji, nema euforije, svjesni smo da nas čeka još mnogo posla na putu do cilja. Za nas je opstanak bez baraža i dalje prioritet. Sve preko toga imaće još veći značaj”, rekao je Igor Ćuković, koji nastavlja:

“Nije mala stvar dati pet golova ekipi koja je prošle sezone bila šampion. Utakmica je krenula u drugom smjeru kada je protivnik ostao sa igračem manje od petog minuta. I pored toga, Sutjeska je tim sa velikim kvalitetom, nije je lako pobijediti i u takvim okolnostima, ali mi smo pokazali da vrijedimo. Vjerujemo u sebe, samopouzdanje je na visokom nivou i ne želimo na ovome da stanemo”, ističe jedan od najboljih štopera lige.

Rudar je ljetos ušao u takmičenje sa svega nekoliko treninga, sa ekipom koja je formirana u predvečerje starta prvoligaškog karavana.

Tim je prevazišao probleme nespremnosti i neuigranosti, vremenom rastao, djelovao sve ozbiljnije na terenu.

Igrači su tokom pauze prošli kompletne pripreme, ostali na okupu, a to što su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu nije im smetalo da u top formi dočekaju drugi dio prvenstva. Pod Golubinjom se piše možda i najljepša priča na domaćoj sceni. Priča koja prikriva unutrašnje probleme kluba.

“Imamo odličnu atmosferu, držimo se kao jedan. Momci vrijede u svakom smislu. Zajedništvo je naša snaga. Već sam rekao da trener Mulalić sa saradnicima radi odličan posao. Stručni štab iz nas izvlači maksimum. Imamo snage da u ovakvom ritmu odigramo drugu polusezonu. Vidjećemo na kraju za šta će to biti dovoljno”, naglašava dvadeset šestogodišnji Nikšićanin.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve