Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudar ostao bez iznenađenja, Pljevljaci razočarani nakon gola u 95.

Rudar je na ''plus pet'' od baraža, ali i na šest bodova zaostatka za zonom Evrope

Rudar je bio na pragu iznenađenja kraj Bistrice, ali nije izdržao posljednji napad protivnika – Sutjeska je u 95. minutu dala gol za pobjedu (2:1).

Pljevljaci su pokazali dobru igru protiv lidera i jedine neporažene ekipe u ligi. Poveli su u prvom minutu preko Strikovića, a do odmora imali još nekoliko obećavajućih situacija prema naprijed.

Gosti nijesu iskoristili momentum, a Nikšićani su to znali da kazne. Domaćin je izjednačio pogotkom Marka Vučića iz penala u 20. minutu, a do preokreta stigao u debeloj sudijskoj nadoknadi.

– Ostaje žal, jer smo zaslužili sve – samo da ne izgubimo. Poraz teže pada kada ga upišete na način na koji smo mi to uradili. Samo je trebalo da odbijemo završni pokušaj Sutjeske, a oni su iz te situacije dali gol za pobjedu. Bio bi to veliki bod za nas, ali nažalost nijesmo uzeli nijedan, rekao je Ognjen Gašević, koji nastavlja:

– Idealno smo otvorili meč. Poveli smo najbržim mogućim pogotkom, imali situacije, veliku šansu Živkovića za 2:0, pa još neke prilike kod 1:1. Nijesmo to materijalizovali. Izašli smo visoko, bili agresivni, a takva igra iziskuje ogromnu potrošnju. Vjerovatno je to uticalo da u nastavku ne budemo na nivou iz prvih 45 minuta. I pored toga, imali smo remi u džepu, ali pad koncentracije u nadoknadi skupo nas je koštao. Moramo da dignemo glavu i nastavimo dalje. Utakmica kraj Bistrice dokaz je da možemo sa svima da se nosimo, ističe devetnaestogodišnji ofanzivac.

Rudar je na ”plus pet” od baraža, ali i na šest bodova zaostatka za zonom Evrope.

– Iza nas je serija teških mečeva, protiv ekipa koje se bore za vrh tabele. Od narednog kola slijedi nam, makar na papiru, lakši raspored. Pokušaćemo da se podignemo bodovno i poziciono. Potajno vjerujemo u plasman na evropsku scenu. Borićemo se do kraja za to mjesto, ističe mladi reprezentativac.

Gašević je ljetos stigao pod Golubinju.

Izborio se za mjesto startera, a bio je u timu tokom svih 13 kola Telekom 1. CFL.

– Pomoglo mi je to što sam već sarađivao sa trenerom Govedaricom kada smo bili u Titogradu. Odlično sam prihvaćen i od saigrača. Imamo pozitivnu atmosferu. Trudim se da pomognem uvijek kada sam na terenu. Zadovoljan sam partijama, još samo da krenu golovi, kazao je Gašević.

Pljevljaci narednog vikenda dočekuju Petrovac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve