Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Redsi u Premijer ligi, PSŽ u Francuskoj, a Budućnost u Crnoj Gori

Do kraja Telekom 1.CFL ostalo je još mnogo (čak 14 rundi), ali razlika između Podgoričana i Nikšićana je ogromna, pa se čini da Crna Gora praktično već sada zna ime novog šampiona

Klizanje šampiona Sutjeske na snijegu u Pljevljima i nova rutina Budućnosti na sunčanom Primorju protiv Petrovca “razdvojili su velike rivale na vrhu na “plus 11” u korist momaka sa stadiona pod Goricom.

Foto: FK Budućnost

Do kraja Telekom 1.CFL ostalo je još mnogo (čak 14 rundi), ali razlika između Podgoričana i Nikšićana je ogromna, pa se čini da Crna Gora praktično već sada zna ime novog šampiona.

I dok će se u većini evropskih liga do kraja sezone voditi dramatična borba za krunu, crnogorski šampionat je u rangu nekoliko onih gdje treba da se desi pravo čudo, pa da već viđeni šampioni ne “zagrle” pehar u maju. Neki vjerovatno i prije.

Ubjedljivo najveću prednost u svim evropskim ligama ima tim koji je lider u najjačem evropskom prvenstvu Liverpul i nakon prvog poraza u sezoni i dalje je (uz meč više) na “plus 22” u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Kada su u pitanju ostale najjače lige na Starom kontinentu, šampion je odavno poznat i u Francuskoj, gdje moćni Pari Sen Žermen ima 13 bodova više od Marseja.

U ligama srednjeg kvaliteta, sve je, čini se, riješeno u Ukrajini i Češkoj. Šahtjor je prije par dana preko Benfike stigao do osmine finala Lige Evrope, a u domaćem šampionatu u odnosu na najvećeg rivala Dinamo iz Kijeva ima 14 bodova više. Plus meč manje.

S druge strane u Češkoj, Slaviju iz Praga na vrhu i drugoplasiranu Viktoriju iz Plzenja razdvaja 13 bodova. Budućnost ima veliku prednost, a slično je i u regionu u Hrvatskoj Dinamo “vječnom” rivalu Hajduku bježi 14 bodova, a u Srbiji Crvena zvezda “vječitom” Partizanu 11. U Makedoniji, Vardar (uz meč više) ima i 11 bodova više od Škendije.

U svim ostalim ligama širom Evrope od najjačih do naslabijih razlika je manja (ili mnogo manja) od one koja je trenutno između Budućnosti i Sutjeske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve