Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Radović debituje na Trešnjici

Radović je u četvrtak, u prvom obraćanju otkako je preuzeo kormilo kraj Bistrice, kazao da emotivno doživljava povratak Sutjesci, ali da je profesionalac i siguran da će sve uskladiti kako bi stigli do zavidnog nivoa. da imamo odličnu ekipu, momke koji mogu odgovoriti svim zadacima

Dan uoči međusobnog duela na ,,Trešnjici” (danas u 15 sati) razlika između Zete i Sutjeske smanjena je sa tri na jedan bod.

Bulatović, Foto: FSCG

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore oduzela je Zeti dva boda ,,zbog nagovaranja na napuštanje terena i odbijanja igranja seniorskog tima” na utakmici devetog kola Telekom 1. CFL protiv Budućnosti.

Fudbaleri prvog crnogorskog šampiona 17. oktobra su napustili teren u 79. minutu nakon trećeg crvenog kartona koji im je pokazao sudija Nikola Dabanović.

Iz Zete su tvrdili da su povod za napuštanje terena bile navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene Denisu Alfonsu Sopu od strane Dabanovića, protiv kojeg je FSCG pokrenuo postupak.

“Dva boda u ligi poput naše nije malo, ali vjerujem da možemo da ih nadoknadimo”, rekao je trener Dejan Roganović.

Oduzimanje dva boda nije pokvarilo raspoloženje na ,,Trešnjici”, budući da je ekipa pred pauzu vezala četiri meča bez poraza i primljenog pogotka.

“Nadam se da nam je prijala pauza pred završne borbe u ovoj godini. Očekuje nas fizički zahtjevan period, u 23 dana ćemo odigrati sedam utakmica. Ekipe koje fizički budu mogle da izdrže ritam, koje budu imale manje povreda i više se sačuvaju od korona virusa, najbolje će proći. Idemo, ipak, meč po meč, sada nam je najvažnija Sutjeska i nadam se da smo spremni za nju”, istakao je Roganović.

,,Vukovi” su slabo počeli sezonu, ali su postepeno uhvatili pravi ritam.

“Počeli smo pripreme i igrali Evropu u okrnjenom sastavu. Sada sve izgleda mnogo bolje i ozbiljnije. Igračima koji su došli trebalo je da prođu kroz pripremni proces, a kad ne odradiš ono što je zacrtano i ne napraviš bazu teže je igrati utakmice. Sad smo na zadovoljavajućem nivou rezultata i ozbiljnosti igre, nadam se da ćemo ga zadržati. Vjerujem da smo na pravom putu”, istakao je Roganović.

Zeta je tradicionalno neugodan rival Nikšićanima, a današnji susret je iz više razloga poseban izazov za „plavo-bijele”, jer nijesu sakupili ni približno planiranih bodova, ponovo neće nastupiti u najjačem sastavu, a s novim strategom tek su se upoznali i odradili nekoliko treninga.

Radović je u četvrtak, u prvom obraćanju otkako je preuzeo kormilo kraj Bistrice, kazao da emotivno doživljava povratak Sutjesci, ali da je profesionalac i siguran da će sve uskladiti kako bi stigli do zavidnog nivoa. da imamo odličnu ekipu, momke koji mogu odgovoriti svim zadacima.

“Zeta je bila bolja u prvom krugu, sigurno je jedna od boljih ekipa u ligi, ali mi ćemo se fokusirati na sebe i svoj rad. Nadam se da će momcima prijati to što smo radili posljednjih nekoliko dana, da su shvatili moj način rada i poimanje fudbala, a on je u skladu sa renomeom Sutjeske i igrača kojima raspolažemo. Mislim tim nadam se pobjedi u Golubovcima”, kazao je Miljan Radović.

Susret počinje u 15 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve