Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Poker Sutjeske pod Malim brdom, Budućnost slavila protiv Titograda

Damir Kojašević i Marko Ćetković su s dva efektna gola u 39. i 44 minutu donijeli vođstvo Nikšićanima, da bi Božo Marković s bijele tačke u 54. i ponovo Kojašević u 92. minutu stavili tačku na meč

Završena je reprezentativna godina i nastavlja se Prva Telekom crnogorska fudbalska liga. U 16. kolu lider Sutjeska nije imala poteškoće protiv Petrovca i pod Malim brdom je rutinski slavila 0:4.

Foto: FSCG.me

Damir Kojašević i Marko Ćetković su s dva efektna gola u 39. i 44 minutu donijeli vođstvo Nikšićanima, da bi Božo Marković s bijele tačke u 54. i ponovo Kojašević u 92. minutu stavili tačku na meč. Duel je bio propraćen i incidentom navijača Sutjeske zbog čega su izbačeni s stadiona pod Malim brdom i prekid je trajao 15 minuta.

I Zeta je upisala važan trijumf pobjedivši Grbalj na Trešnjici 2:0, nakon što je u prošlom kolu remizirala protiv Rudara 1:1. Pobjedonosne pogotke Golubovčanima donio je Srđan Krstović u 14. i 90. minutu meča.

Iskra nije bila u pobjedničkom duhu i remizirala je protiv Koma na Zlatici 1:1. Danilovgrađani su poveli nespretnim autogolom Mihajila Petrovića Njegoša u 36. minutu meča, da bi Goran Vujović postigao pogodak u 87. minutu i donio remi “zlatičanima”.

U pretposljednjem meču  Podgorica je  bila u dobrom raspoloženju i u Lješkopolju savladala Rudar 3:0. Nikola Vujinović je već u 12. minutu donio vođstvo Lješkopoljcima, da bi Anđelko Jovanović u 59. i Jovan Vujović u 80. minutu riješili sve dileme oko pobjednika.

U posljednjem meču Budućnost je opravdala ulogu favorita i u derbiju kola savladala Titograd pod Goricom 2:1. Podgoričani su poveli golom Dušana Stojiljkovića u 20. minutu da bi Miloš Vučić u 57. minutu udvostručio. Igrao se 72. minut i Luka Merdović je ublažio rezultat ali nedovoljno da “romantičari” izbjegnu poraz s novim trenerom Zoranom Govedaricom.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Sutjeska je i dalje na čelu tabele s 34 boda, dva manje ima Budućnost uz meč manje, kao i Iskra, a Zeta je četvrta s 25 bodova. Na sredini tabele Podgorica je peta s 21. bodom, Titograd i dalje šesti s 18, a Kom i Rudar su na 15 bodova, dok su u začelju Petrovac s 14 i Grbalj s samo devet bodova.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Sljedeće kolo zakazano je za prvi decembar, a u derbiju kola Sutjeska će kraj Bistrice dočekati Budućnost, Iskra će ugostiti Petrovac na stadionu braće Velešević, a Zeta će u Lješkopolju gostovati Podgorici.

U preostala dva duela Rudar će pod Golubinjom dočekati Kom, a Titograd će ugostiti Grbalj na Starom aerodromu.

Foto: Printscreen/Fscg.me

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve