Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Poker Budućnosti pod Golubinjom, navijači Rudara nepoštovali mjere

Pljevaljski navijači prekoračli su mjere o javnom okupljanju  i meč između Rudara i Budućnosti je kasnio dok delegati nijesu ispraznili tribine. Nakon povratka na teren, lider je opravdao ulogu favorita i slavio s 0:4

Nastavljeno je 28. kolo Prve Telekom crnogorske fudbalske lige i odigrani su preostali mečevi.

Mijić, Foto: Cdm.me

Pljevaljski navijači prekoračli su mjere o javnom okupljanju  i meč između Rudara i Budućnosti je kasnio dok delegati nijesu ispraznili tribine. Nakon povratka na teren, lider je opravdao ulogu favorita i slavio s 0:4. Golove za “plave” postigli su Dušan Stojiljković u 17., Panajotis Moraitis u 28., Vasilije Terzić u 44. i Igor Ivanović u 69. minutu meča.

I Iskra je opravdala ulogu favorita i savladala Grbalj 2:1. Danilovgrađani su poveli u 27. minutu nespretnim autogolom Nemanje Kartala, da bi u 51. minutu Driton Čamaj povisio, a gol utjehe za “trikolore” postigao je Vladan Kordić četiri minuta kasnije.

Zeta opet nije bila na nivou i upisala je treći remi u nizu i to protiv Koma na Trešnjici 1:1. Zlatičani su poveli u 26. minutu preko Nikole Zvrka, da bi samo pet minuta kasnije Kođo Nijaveđi poravnao. Zeta je u 51. minutu ostala s igračem manje nakon što je golman Zoran Aković dobio crveni karton zbog igranja rukom van šesnaesterca, ali Golubovčani su uspjeli da se odbrane i sačuvaju remi.

Ni Podgorica se nije proslavila i svoj meč protiv Petrovca u Lješkopolju je završila 1:1. Lješkopoljci su poveli u 50. minutu preko Nikole Vujnovića, da bi Miloš  Kalezić u 68. minutu poravnao i postavio konačan rezultat. Kao i Zeta i Lješkopoljci upusuju treći remi u nizu i zaostaju tri boda za rivalom u borbi za četvrto mjesto i potencijalno mjesto za evropsku scenu.

Podsjetimo se, nešto ranije danas Sutjeska je kraj Bistrice savladala Titograd 3:1.

Rezultati 28. kola 1. CFL:

SUTJESKA – OFK TITOGRAD 3:1 (Osmajić 8’, Marković p. 60’, Grivić 76’ – Nedić ag. 28’)
RUDAR – BUDUĆNOST 0:4 (Stojiljković 17’, Moraitis 28’, Terzić 44’, Ivanović 69’)
ISKRA – GRBALJ 2:1 (Kartal ag. 27’, Čamaj 51’ – Kordić 55’)
ZETA – KOM 1:1 (Kođo 31’ – Zvrko 26’)
PODGORICA – PETROVAC 1:1 (Vujnović 50’ –  Kalezić 68’)

Budućnost je i dalje lider s 66 bodova i 15 više od drugoplasirane Sutjeske, a Iskra je treća s 47. Zeta je i dalje četvrta s 39 bodova, tri manje ima Podgorica i pet Rudar, a Petrovac je sedmi s 32 boda, dok su u začelju Titograd i Kom sa po 26 i Grbalj s 19 bodova.

U narednom kolu igraće se podgorički derbi između Budućnosti i Podgorice pod Goricom, Sutjeska će dočekati Zetu kraj Bistrice, a Iskra će gostovati Titogradu na Starom aerodromu.

U preostala dva meča Rudar će u Radanovićima gostovati Grblju, a Petrovac će na Malom brdu dočekati Kom.

Foto: Printscreen/Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve