Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Podgorica iznenadila šampiona, Sutjeska s desetoricom do boda u Danilovgradu

Fudbaleri Podgorice su iznenadili Budućnost i slavili pod Goricom 1:2. Lješkopoljci su poveli golom Krivokapića u 38. minutu s bijele tačke, ''plavi'' su poravnali golom Draška Božovića u 63. minutu, da bi Kohei Kato donio pobjedonosni pogodak u 88. minutu i približio Podgoricu na tri boda u borbi za evropsku scenu

Danas je odigrano 30. kolo Prve Telekom Crnogorske fudbalske lige.

Fudbaleri Podgorice su iznenadili Budućnost i slavili pod Goricom 1:2. Lješkopoljci su poveli golom Krivokapića u 38. minutu s bijele tačke, ”plavi” su poravnali golom Draška Božovića u 63. minutu, da bi Kohei Kato donio pobjedonosni pogodak u 88. minutu i približio Podgoricu na tri boda u borbi za evropsku scenu.

Novi stari šampion ostaje na 72 boda, dok je Podgorica četvrta s 43 boda, tri manje od trećeplasiranog Dečića koji je danas pretrpio poraz od Jezera 1:0.

Fudbaleri Sutjeske su gostovali Iskri na stadionu braće Velešević i meč je završen bez golova. Nikšićani mogu biti i zadovoljni rezultatom jer su od 39. minuta igrali s igračem manje gdje je Balša Dubljević zaradio dva žuta kartona i s 47 bodova ostala drugoplasirana na tabeli, dok su Danilovgrađani sedmi s 38 bodova pet više od zone baraža.

Ranije danas Zeta je pod Golubinjom savladala Rudar 0:1 golom Milojka u 52. minutu, dok je Jezero u Beranama savladalo Dečić 1:0 golom Redžepagića u 41. minutu meča.

Beranci su se s 33 boda izolovali na osmom mjestu i zaostaju pet bodova od bezbjedne zone, dok su Tuzani ostali na 46 bodova i iskomplikovali svoj put na evropsku scenu. S druge strane Golubovčani su se današnjom pobjedom iznenada uključili u borbu za Evropu gdje imaju 39 bodova, dva manje od današnjeg rivala.

U derbiju fenjeraša na Malom brdu Petrovac je bez golova završio meč protiv Titograda. ”Nebesko plavi” su posljednji s 22 boda i samo ih bod dijeli od zone baraža u odnosu na ”romantičare”.

Rezultati:

Rudar – Zeta 0:1 (Milojko 52)
Jezero – Dečić 1:0 (Redžepagić 41)
Petrovac – OFK Titograd 0:0
Iskra – Sutjeska 0:0
Budućnost – Podgorica 1:2 (Božović 63’ – Krivokapić 38’, Kato 88’)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve