Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Pobjeda je imperativ za Iskru

Sada se postavlja pitanje da li su izabranici Srđana Nikića spremni za nove uspjehe i povratak na pobjednički kolosijek, bolje rečeno da li su psihički uzdrmani i da li im je forma na onom nivou kada su nizali pobjede protiv Petrovca, Mornara i Podgorice

Kada je bila u naletu i kada su njeni vjerni navijači s pravom očekivali nastavak serije pozitivnih rezultata, Iskra je odigrala neriješeno sa Zetom, zatim je poklekla u meču sa Jezerom i tako od ”planiranih” šest uknjižila samo bod.

Sada se postavlja pitanje da li su izabranici Srđana Nikića spremni za nove uspjehe i povratak na pobjednički kolosijek, bolje rečeno da li su psihički uzdrmani i da li im je forma na onom nivou kada su nizali pobjede protiv Petrovca, Mornara i Podgorice.

Odgovor će uslijediti večeras (17) u susretu sa tradicionalno neugodnim Rudarom.

– Znamo kvalitet i kapacitet Rudara koji kao i mi afirmiše napadačku strategiju i zato moramo posebno voditi računa o tom detalju, amortizujući njihove akcije i kontre na našoj polovini i čvrstim bedemom ispred Kordića sačuvati sopstvenu mrežu. Naravno da je pobjeda imperativ kako bismo donekle nadoknadili prethodna dva kiksa, rekao je trener Iskre Srđan Nikić.

Van stroja su povrijeđeni Pavlićević i Radunović, te ”požutjeli” Bakrač, dok su nastupi rovitih, kapitena Obradovića i centarfora Sekulića, pod znakom pitanja.

– Nažalost, nismo kompletni, tako da će ostali koji istrče na teren morati još više da se angažuju i pruže maksimum tokom čitavog susreta. Vjerujem u moje igrače i siguran sam da će dati sve od sebe da još jednom obradujemo vjerne navijače, naglasio je Nikić.

Rudar je pred pauzu prekinuo niz od četiri pobjede, ali to nije poremetilo dobro raspoloženje pred meč sa Iskrom.

Nakon poraza od Budućnosti pod Goricom, Pljevljaci vjeruju u početak nove pozitivne serije od duela na stadionu ”Braće Velašević”.

– Nikada nije prijatno kada se izgubi, ali to nije ništa promijenilo tokom reprezentativnog odmora. Trenirali smo dobro, imamo atmosferu i potrudićemo se da ostvarimo rezultat sa kojim ćemo biti zadovoljni u Danilovgradu, rekao je ofanzivac tima iz Pljevalja Miloš Zečević, koji nastavlja:

– Respektujemo Iskru. To je dobro selektirana ekipa, kvalitetno vođena, a to pokazuje i tabela. Biće teško. Danilovgrađani imaju nezgodne individualce koji iz polušanse mogu da riješe meč. Vjerujem da ćemo ih zaustaviti. Idemo tamo da igramo fudbal, da pokažemo napredak u određenim segmentima i popravimo bodovni saldo. Pobjeda bi bila najbolja moguća stvar, ali ni remi u krajnjem nije loš, ističe Zečević.

Kakvu utakmicu očekuješ?

– Sličnu onoj koju smo odigrali pod Golubinjom. Tada je bilo 0:0, meč je bio borben, muški, bez previše šansi. Bili smo za nijansu bolji, ali nismo dali gol. Vjerujem da ćemo ovoga puta u tome uspjeti. Nećemo se braniti, već ulazimo u utakmicu sa ciljem da damo gol više od protivnika. Vjerujem da će publika imati što da vidi”, zaključio je jedan od najboljih igrača Rudara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve