Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Petrovac ušao u formu u pravom momentu

Doigravanje za mjesto u eliti sada je nadohvat ruke

Krajem aprila, Petrovac je pobijedio Rudar (3:1) i poslije sedam mjeseci došao u zonu baraža za opstanak.

Bila je to najava sjajnih stvari za ”nebo-plave” – tim Nenada Vukčevića slavio je potom na gostovanju Budućnosti (2:0), da bi u nedjelju kod kuće srušio i Iskru (1:0) i – uz poraz Titograda od Jezera – na tri kola prije kraja došao na ,,plus šest“ u odnosu na posljednjeplasirani tim lige.

Doigravanje za mjesto u eliti sada je nadohvat ruke.

– Ušli smo u formu kad je bilo najpotrebnije, konstatuje vezista Marko Marković.

– Napravili smo seriju odličnih rezultata i u posljednjih pet utakmica uzeli 13 bodova. Blizu smo mjesta u baražu, ali moramo odraditi posao do kraja, dok god ne bude matematički riješeno. Mislim da neće biti problema jer igramo dobro, a i Titograd ima težak raspored. Sve je u našim rukama i mislim da nećemo ispustiti ovo za što smo se borili cijelu sezonu.

Petrovac je protiv Iskre imao prednost od 32. minuta i pogotka Mirze Đurđevića iz kontre, koju je sačuvao iako je posljednjih pola sata imao igrača manje zbog isključenja Igora Vukčevića.

– Igramo dosta čvršće u posljednje vrijeme, discplinovani smo, fizički spremni. Ovo je druga utakmica u nizu u kojoj smo imali igrača manje, a da smo uspjeli da zadržimo prednost, budući da smo u istoj situaciji bili i protiv Rudara prije tri kola. To je dokaz da smo se fizički spremili za finiš sezone, dobro stojimo na terenu, a proradili smo i u napadu. Dajemo golove, bukvalno sve funkcioniše i svi igrači su u formi, ne može se izdvojiti nijedan pojedinac, navodi Marković uzroke uzleta ”nebo-plavih”.

Čekajući matematičku ovjeru, fudbaleri Petrovca u preostala tri kola mogu da se pripremaju za baraž, čiji su gotovo redovni protagonisti posljednjih sezona.

– Baraž je specifičan, u sedam dana moraš da budeš na top nivou da ga odradiš kako treba. U kakvom ćemo stanju biti mi i protivnička ekipa vidjećemo za dvadesetak dana. Sad smo u odličnom ritmu, ali moramo ga zadržati jer ekipe iz vrha Druge lige nijesu naivne, a pritisak je veliki. Imamo iskustvo igranja baraža i nadam se da će to biti presudno, uz kvalitet koji posjedujemo. Vjerujem i da će zdravstveni bilten biti dobar i da neće biti problema da zadržimo prvoligaški status, kazao je Marković.

”Nebo-plavi“” u petak gostuju Jezeru, koje je u prethodnom kolu izašlo iz zone baraža.

– Jezero je odlična ekipa, to su i pokazali, u dobroj su formi. Biće dobra utakmica. Vjerujem da i tamo možemo da uzmemo bodove, ali i oni su pod imperativom jer igraju da izbjegnu baraž. Sigurno će biti interesantno, poručio je Marko Marković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve