Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

1. CFL: Okršaj na DG areni za primat na tabeli

Podgorica je u dosadašnjem dijelu sezone na svom terenu bila maksimalna – tri utakmice, tri pobjede, gol razlika 7:0, pa je jasno da najmlađi prvoligaš i u derbiju protiv Dečića vjeruje da može zadržati dobar ritam, a samim tim i sačuvati lidersku poziciju

Malo je ko očekivao da će duel Podgorice i Dečića u sedmom kolu biti derbi i to koji odlučuje o prvom mjestu. Ali situacija je baš takva – dva tima koja su bez poraza i koja u šest kola imaju samo po dva primljena gola, koja su definitivno pokazala najviše sudariće se danas u Lješkopolju, što će biti prilika da se vidi ko je u ovom trenutku spremniji, jači i odlučniji da bude na vrhu.

FK Podgorica, Foto: Dnevne novine

Podgorica je u dosadašnjem dijelu sezone na svom terenu bila maksimalna – tri utakmice, tri pobjede, gol razlika 7:0, pa je jasno da najmlađi prvoligaš i u derbiju protiv Dečića vjeruje da može zadržati dobar ritam, a samim tim i sačuvati lidersku poziciju.

“Očekujem prije svega jednu otvorenu i odličnu utakmicu. Igramo protiv ekipe koja je pokazala najviše uz nas, a rekao bih, što i tabela pokazuje, u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ekipu Dečića čine igrači koji su željni dokazivanja, predvođeni su odlično sa klupe trenerom koji definitivno izvlači maksimum iz njih. Očigledno je da su puni samopouzdanja, međutim mislim da i mi imamo što da pokažemo”, kazao je vezista Podgorice Andrija Kaluđerović.

Dečić je već pravio čuda, iznenadio Budućnost, zaustavio Sutjesku, a sada će pokušati da iznenadi i lidera, ekipu Podgorice, koja baš kao i Tuzani još ne zna za poraz. Biće to duel koji će pokazati ko je u ovom trenutku bolji, pa samim tim može dati i određene smjernice.

Bez obzira što Podgorica ima maksimalan učinak na svom terenu, što je primila samo dva gola u prvih šest kola, u taboru Tuzana ne razmišljaju o porazu.

“Nakon jako teške i zahtjevne utakmice protiv Sutjeske nije bilo puno vremena ni za odmor, ni za pripremu ovog meča. Međutim, nastojali smo da se osvježimo, da budemo spremni za derbi i da u što boljem stanju dočekamo taj meč. Ovo je za nas specifična situacija, jer imamo priliku da igramo protiv lidera i teoretski gledano mogućnost da budemo prvi”, objašnjava Ilir Camaj, napadač Dečića.

Dva tima koja su pokazala najviše sada će imati priliku da pokažu u direktnom duelu ko je bolji.

“Možda je ovo za mnoge neočekivano derbi, posebno jer igramo za prvo mjesto. Ali mislim da smo po prikazanom i zasluženo u vrhu, tako da očekujem dobar meč”, naglasio je Camaj.

Utakmica počinje u 18 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve