Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Nikšićane raduje efikasnost

Sudar drugoplasirane i četvrte ekipe na tabeli obilježiće ovu rundu domaćeg šampionata, a prema riječima Nikole Rakojevića, trenera Nikšićana, respekt prema ozbiljnom rivalu postoji

U taboru aktuelnog šampiona, ekipe Sutjeske, očekuju povoljan rezultat na svom terenu protiv Zete u okviru 29. kola Telekom 1. CFL.

Zeta i Sutjeska, Foto: Reprezentacija.me

Sudar drugoplasirane i četvrte ekipe na tabeli obilježiće ovu rundu domaćeg šampionata, a prema riječima Nikole Rakojevića, trenera Nikšićana, respekt prema ozbiljnom rivalu postoji.

“Zeta već godinama igra dobar fudbal, uvijek su u vrhu tabele, imaju dobre mlade igrače koje odlično vodi kolega Roganović. Ove sezone su dobro plasirani, bore se za mjesto u Evropi, a svakako zaslužuju da izađu na međunarodnu scenu. Ipak, igramo na svom terenu i očekujemo dobar rezultat i pobjedu”, kazao je Rakojević.

Nikšićane raduje i činjenica što su ostvarili dva vezana trijumfa sa čak sedam postignutih golova.

Trener Sutjeske ističe da je bolja efiksnost njegovih pulena plod velikog rada.

“Naporno smo radili i shvatili šta nam je činiti u smislu pristupa utakmicama. Ranije nijesmo bili baš na očekivanom nivou što se tiče nekih protivnika, ali to se promijenilo i sam taj prostup je donio rezultate i veću efikasnost”, rekao je Rakojević.

Protiv Zete, trener nikšićke ekipe neće moći da računa na Bubanju, zbog parnih žutih kartona, dok neće biti ni Kojaševića, koji se povrijedio u prethodnom kolu.

Zeta nije pobijedila u posljednja tri kola, ali srećom po nju ni glavni konkurent za četvrto mjesto, koje potencijalno vodi u Evropu (ako Kup osvoje Budućnost ili Sutjeska), ekipa Podgorice, nije uspjela da smanji zaostatak od tri boda. Sudbina je, dakle, u rukama ,,vukova koji, ipak, u svaki meč moraju da uđu sa pobjedničkim ambicijima, pa bio to i duel u gostima sa aktuelnim šampionom, Sutjeskom.

“Upisali smo dvije pobjede nakon pauze, što je bio odličan start, nakon toga i tri remija, a mogu slobodno da kažem da smo u nekim od tih utakmica zaslužili da uzmemo sva tri boda. Međutim, sve osim poraza je dobro”, navodi talentovani ofanzivac Ivan Vukčević. Vjeruje i da će njegov tim odbraniti mjesto koje bi moglo da ga odvede u Evropu.

“Vjerujem da će trka za četvrto mjesto trajati do kraja prvenstva. Ipak, uradićemo sve što je do nas da, ukoliko je moguće, što prije obezbijedimo Evropu. Ne odustajemo ni od trećeg mjesta, iako nam je Iskra odmakla osam bodova. Imamo velike apetite, vidjećemo za koje domete ćemo biti spremni”, dodao je Vukčević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve