Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Na Trešnjici se odlučuje o Evropi

Rudar je otpao iz kombinacija time što se nije prijavio za dobijanje licence, pa su u trci ostali četvrtoplasirana Zeta i Podgorica koja ima tri boda manje. Uslov da se sa pozicije broj četiri ode u Evropu je da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup

11 kola prije kraja Telekom 1. CFL, na ,,Trešnjici” se igra duel koji bi mogao da nagovijesti koja će ekipa uz Budućnost, Sutjesku i Iskru predstavljati Crnu Goru na evropskoj sceni naredne sezone.

Roganović, Foto: Cdm.me

Rudar je otpao iz kombinacija time što se nije prijavio za dobijanje licence, pa su u trci ostali četvrtoplasirana Zeta i Podgorica koja ima tri boda manje. Uslov da se sa pozicije broj četiri ode u Evropu je da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup.

I “vukovi” i Lješkopoljci (koji alternativu imaju upravo u masovnijem takmičenju) večerašnji derbi dočekuju u dobrom raspoloženju, poslije pobjeda u gostima.

Tim Dejana Roganovića je jedini uz Budućnost sa dva trijumfa u nastavku sezone i ima ulogu blagogfavorita.

“Zadovoljni smo pobjedama nad Rudarom i Grbljem od po 2:0, izgleda da nam je prijala neplanirana pauza”, navodi Srđan Krstović.

“Puni smo samopouzdanja, protekle dvije utakmice su nam podigle moral i psihološki je sada lakše igrati jer niko nije mogao da zna kako će sve izgledati na novom početku.”

Na “Trešnjici” je prisutan optimizam, ali uvjeravaju da dobar ritam u kasnim proljećnim danima ne znači mnogo ukoliko se ne potvrdi protiv tvrdog rivala sa stadiona “DG arena”.

“U dobroj formi dočekujemo Podgoricu. Riječ je o čvrstoj, organizovanoj ekipi, koja svakako ne dolazi bez ambicija na naš stadion. Vide šansu da dođu do četvrtog mjesta, ubjedljivo su pobijedili Rudar u gostima i sigurno će biti izuzetno motivisani. Ipak, zavisiće dosta toga i od nas, a pobjedom bismo zakoračili jednom nogom na evropsku scenu, naravno pod uslovom da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup. Želimo da iskoristimo priliku koja nam se pruža”, istakao je Krstović.

Prvi put u istoriji, svi mečevi Telekom 1. CFL igraju se u večernjem terminu (izuzetak su mečevi u Radanovićima). Od prošlog kola omogućeno je i prisustvo do 200 gledalaca.

“Reflektori su novina na većini crnogorskih stadiona i mislim da ne postoji fudbaler koji ne voli da igra u večernjem terminu. Lijepa promjena i vjerujem motiv više za sve nas. Drago mi je i da se vratila publika, iako u organičenom broju, i vjerujem da ćemo je obradovati novom pobjedom”, dodao je Srđan Krstović.

Podgorica ide iz derbija u derbi -nakon brejka u Pljevljima protiv Rudara, Lješkopoljci su uspjeli da naprave novi skok na tabeli, pa priča o Evropi opet je aktuelna.

“Nemamo imperativ, idemo od utakmice do utakmice. Ono što je dobro jeste da smo nakon nikad veće pauze pokazali dobru igru i u meču protiv Iskre, kada nijesmo imali sreće i naravno protiv Rudara. Dobre partije, a posebno ubjedljiva pobjeda u Pljevljima donijeli su dodatno samopouzdanje, pa protiv Zete idemo odlučno da pokažemo da naši rezultati nijesu slučajnost”, kazao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Lješkopoljci su protiv Rudara ostvarili prvu pobjedu u 2020. godini, a zanimljivo posljednji trijumf Podgorica je prije toga ostvarila 1. decembra upravo protiv Zete.

“Znamo kvalitete rivala, nema tu tajni, tako da nas ne mogu iznenaditi. U dobroj su formi, ali nadam se da možemo odigrati još jedan dobar meč i naravno upisati povoljan rezultat.”

Trener Vojislav Pejović za ovaj meč neće moći da računa na Šaletu Kordića, koji ima parne kartone.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve