Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Jezero se nada iznenađenju protiv lidera

Jezero je na proljećnoj premijeri priredilo veliko iznenađenje nakon što je savladalo Dečić sa 4:2 u Danilovgradu

Utakmice 21. kola Telekom 1. CFL odložene su za četvrtak zbog loših vremenskih prilika u Crnoj Gori.

Ne samo da u utorak nije moglo da se igra, nego fudbaleri Jezera nijesu mogli ni da treniraju na Starom aerodromu usljed kiše i olujnog vjetra.

Kada je vidio kakav je ambijent napolju, trener Mladen Lambulić saopštio je igračima da nema vježbanja.

– Rad uoči utakmice je najvažniji, ali jednostavno juče nijesmo mogli da treniramo u predviđenom terminu u 11 sati. Vjetar i kiša su bili toliko jaki da nije bilo moguće realizovati ništa na terenu. Što se tiče odlaganja kola za dva dana, FSCG je donio najbolju odluku jer ne bi moglo da se igra, rekao je vezista Plavljana Nikola Đurković.

Jezero je na proljećnoj premijeri priredilo veliko iznenađenje nakon što je savladalo Dečić sa 4:2 u Danilovgradu.

Naredni rival je vodeća Sutjeska. Utakmica je zakazana za sjutra u 13.30 časova.

– Odigrali smo odličan meč protiv Dečića i još jednom pokazali da u ovoj ligi uloga apsolutnog favorita ne znači ništa. Vodili smo 1:0, pa 2:1, a nijesmo se zadovoljili bodom ni kada je bilo 2:2. U finišu smo dali treći gol, potom i četvrti na samom kraju. Jako bitan trijumf za nas, pogotovo što na ruku ide i poraz Rudara. Sada smo na ”minus dva” od luke spasa i još snažnije vjerujemo u opstanak bez baraža, ističe Đurković, koji nastalja:

– Sutjeska je teži rival. Riječ je o lideru koji ima sigurnost na vrhu i igra na svom terenu. Nikšićani su jako dobra ekipa, pokriveni na svim pozicijama i sigurno je da žele novi korak ka tituli. Ipak, i mi se nešto pitamo. Probaćemo da napravimo iznenađenje kraj Bistrice, dodao je ”motorino” prvoligaša sa sjevera države.

Pobjeda nad Tuzanima stigla je na krilina zimskih pojačanja.

Argentinski napadač Rodrigo Faust dao je prva dva gola, a za 3:2 pogodio je Armin Bošnjak.

Na samom kraju poentirao je i Aldin Adžović.

– Mučila nas je realizacija tokom jeseni, ali to smo popravili tokom priprema. Dolazak Rodriga i Bošnjaka je prava stvar. Mnogo smo sa njima dobili prema naprijed. Opasniji smo nego prošle polusezone. Vjerujem da imamo kvalitet da ispunimo cilj, zaključio je Đurković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve