Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Jezero patilo, ali stiglo do velike pobjede

U sportu, pogotovo u fudbalu, jasna granica između favorita i autsajdera u krajnjem ne znači ništa. Teren je jedino mjerilo, a Plavljani su tamo priredili senzaciju nakon što su savladali Budućnost sa 1:0

Možda i najveću pobjedu u klupskoj istoriji, Jezero je ostvarilo pod Goricom, gdje je savladalo aktuelnog branioca duple krune.

U sportu, pogotovo u fudbalu, jasna granica između favorita i autsajdera u krajnjem ne znači ništa. Teren je jedino mjerilo, a Plavljani su tamo priredili senzaciju nakon što su savladali Budućnost sa 1:0.

Crnogorska liga je takva da svako svakog može da nadigra, iznenadi, šokira, dobije i kada je slabiji na terenu, ali malo ko je očekivao da će izabranici Mladena Lambulića trijumfovati protiv Podgoričana.

”Plavi” doduše prolaze krizu kakva se ne pamti, s tim što to ne umanjuje podvig prvoligaša sa sjevera države.

– Poseban trenutak za klub, nas iz stručnog štaba, igrače i navijače iz Plava. Ovako nešto se rijetko dešava, ali pokazali smo da je u fudbalu sve moguće. Ponosan sam na momke koji su najzaslužniji za pobjedu protiv Budućnosti. Slaviti protiv osvajača duple krune, pa još na njegovom terenu, nešto je što ćemo pamtiti čitav život, rekao je trener Lambulić za Pobjedu.

Iza sebe ima lijepu igračku karijeru koju su obilježili trofeji u Mađarskoj. Neizbrisiv trag ostavio je u MTK-a, sa kojim je dva puta bio prvak, osvajao Superkup, te ostao upamćen kao prvi stranac u istoriji kluba čiji dres je nosio sedam godina.

Za ekipu iz Budimpešte odigrao je preko 150 utakmica i dao više od 20 golova kao štoper, a bio je dio generacije koja je 2008. stigla do posljednje klupske titule.

Nastupao je i za Sopron, Ujpešt i Kečkemet, kao i beogradski Radnički, Zemun i Zetu.

Nakon što je okačio kopačke o klin, posvetio se trenerskom poslu. Vodio je Golubovčane, Titograd, Jedinstvo i Jezero.

Bez dileme – pobjeda protiv Budućnosti prije dvije noći vrhunac je Lambulića u ulozi šefa stručnog štaba.

– Imao sam velikih momenata kao igrač, ali u mojoj trenerskoj karijeri ovo je najveća pobjeda. Srce mi je puno. Ovo je nešto jedinstveno. Stimulans. Motivacija. Uživamo u pobjedi, ali to će trajati samo do poneđeljka. Toliko sam dao slobodno, a onda se vraćamo radu. Euforije ne smije da bude. Pred nama je mnogo posla, još puno izazova. Svaka utakmica je teška i znamo da moramo da uložimo sve kako bismo ispunili cilj, ističe četrdeset devetogodišnji Podgoričanin.

Svjestan je Lambulić da je Jezero imalo mnogo sreće pod Goricom, da je bilo nadigrano, da se Budućnost ispromašivala i da su rijetki mečevi u kojima svi bodovi pripadnu ekipi koja je bila inferiorna na terenu.

Razlika je, ipak, u jednom ključnom detalju – Plavljani su dali gol, a ,,plavi“ nijesu poslije ogromnog broja udaraca.

– Jesmo li patili – jesmo, jesmo li nadigrani – jesmo. Ali sve smo izdržali. Šanse, pritisak, ofanzivu Budućnosti… Sačuvali smo mrežu zahvaljujući golmanu Asanoviću koji je branio sve. Dali smo gol preko Mendija, a mogli smo i još neki krajem prvog poluvremena preko Vlaisavljevića ili Mujecija u nastavku. Sada je to manje važno. Momci su izgarali na terenu, borili se do posljednjeg atoma snage. vjerovali smo, a za to smo nagrađeni pobjedom koja ima veliku težinu. Igrači zaslužuju čestitke, ističe Lambulić.

Jezero je pred reprezentativnu pauzu bilo posljednje sa samo jednim bodom.

Situacija se promijenila nakon dva vezana trijumfa. Plavljani su trenutno osmi na tabeli, sa sedam bodova, dva manje od Budućnosti.

Učinak uskoro može da bude još bolji…

– Nijesmo najbolje prošli u utakmicama koje smo dobro odigrali, a pobijedili smo onda kada su rivali možda imali više od igre. To je fudbal. Nepredvidiv. Negdje ti uzme, negdje vrati, ali te u suštini postavi tamo gdje ti je mjesto. Iza nas su dvije vezane pobjede u gostima, a pred nama su dva duela kod kuće. Nastojaćemo da savladamo Rudar, pa Iskru na početku drugog kruga. Idemo redom. Probaćemo da budemo što bolje plasirani i sa što više bodova do polusezone, zaključio je Lambulić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve